Cu toate suntem în căutarea de noi diete și noi trucuri prin care să scăpăm de kilogramele în plus, însă, de cele mai multe ori, apelăm la tot felul de diete care nu ni se potrivesc. Prin acest mod, ajungem în situația în care putem avea diferite afecțiuni fără să ne dăm seama.
Probabil că deja ai auzit de faptul că nu ar trebui să incluzi în dieta ta carbohidrații, cum ar fi zahăr și diferite mâncăruri procesate. Cu toate astea, orice dietă ai adopta, este important să ai în vedere anumite lucruri pe care să le respecți, astfel încât să nu îți pui în pericol sănătatea. Dacă nu ai grijă la alimentele pe care trebuie să le consumi, poți avea probleme cu digestia sau chiar să pierzi nutrienți necesari stilului tău de viață.
Pe lângă o dietă pe care să o urmezi și care să se transforme într-un stil de viață ulterior, este important să faci și sport în mod regulat, astfel încât rezultatele să apară cât mai repede. Așadar, dacă te decizi să urmezi o dietă slab calorică:
1. Să nu renunți la nicio masă principală
Avem tendința de a crede faptul că o dietă slab calorică înseamnă că sărim peste mesele principale. Cu toate astea, acest lucru nu este adevărat. Este important ca în fiecare zi să ai parte de trei mese principale și două gustări. Pe lângă asta, ar trebui să îți obișnuiești organismul să mănânce puțin și rar și să nu stai fără să mănânci mai mult de patru ore.
2. Adaugă proteine în dieta ta
Fie că ne crezi sau nu, însă ar trebui să incluzi în dieta ta proteinele. Fie că vorbim de proteină de origine animală sau de origine vegetală, nu ar trebui să te ferești de ele. Proteinele trebuie să fie incluse în alimentația oricui, ele având un rol esențial în ceea ce privește întărirea sistemului muscular.
3. Alege cu grijă carbohidrații
În cazul în care te-ai hotărât să urmezi o dietă slab calorică, află faptul că nu ar trebui să consumi mai mult de 25 de grame de carbohidrați pe zi. Pe lângă asta, poți avea necesarul de carbohidrați și consumând legume și salate. Datorită carbohidraților, ne luăm aportul de energie necesar în fiecare zi.
4. Consumă grăsimi sănătoase
Doar pentru că te-ai decis să urmezi o dietă cu mai puțini carbohidrați, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să nu consumi și grăsimi. Pe lângă asta, în loc să elimini complet grăsimile, ar trebui să consumi grăsimi sănătoase, precum pește gras, aici fiind incluse somonul, tonul sau macroul, avodaco, nuci, migdale, măsline, semințe de dovleac.
5. Ai grijă la alimentele fără grăsimi
Cu siguranță ai încercat până acum diferite produse degresate, precum lactate. Doar pentru că pe eticheta lor scrie că nu conțin grăsimi, acest lucru înseamnă că au alte lucruri pentru a suplini grăsimile, precum zahăr, care știm și noi cât de nociv este pentru sănătatea noastră. Așa că, ar trebui să le eviți pe cât posibil
Citește și:
Dieta vegană – ghidul complet
Foto: Arhiva ELLE