Cat de comun este deficitul de magneziu si care sunt semnele acestuia

Magneziul este un mineral important, care este responsabil cu producerea energiei, cu intarirea sistemului imunitar si de sanatatea inimii.

Cat de comun este deficitul de magneziu si care sunt semnele acestuia

Este oare alimentatia suficienta pentru acumularea magneziului in organism sau cum poti combate deficitul de magneziu?

Ce trebuie sa stii despre deficitul de magneziu

Poate nu esti familiarizata cu magneziul la fel de mult cum esti cu celelalte minerale cum ar fi: zincul sau fierul. Insa magneziul are un rol extrem de important pentru multe functii ale organismului, este important pentru buna functionare a sistemului imunitar, pentru sistemul nervos sau muscular, in timp ce iti ajuta inima si iti intareste oasele.

Magneziul este responsabil in peste 300 de reactii care au loc in organismul nostru. Desi beneficiile magneziului sunt evidente, un studiu realizat in Statele Unite arata ca jumatate din populatie nu consuma suficient.

In continuare vei afla totul despre deficitul de magneziu, incluzand simptome, cauze si riscuri. In plus, vei afla cum sa introduci in dieta ta alimente bogate in magneziu.

Cat de comun este deficitul de magneziu?

Este important sa spunem ca, desi multe persoane nu consuma sufienete alimente bogate in magneziu, deficitul problematic de magneziu este destul de rar. Deficitul apare greu datorita rinichilor, care au rolul de a limita eliminarea mineralelor din corp. Asadar, daca nu ai alte probleme de sanatate, sansele unui deficit problematic de magneziu sunt putin probabile.

Deficienta usoara este, in schimb, mult mai comuna. Deficienta usoara apare atunci cand o persoana consuma sub doza recomandata de minerale, dar nivelul in organism nu este periculos de scazut.

Cine risca sa dezvolte un deficit de magneziu?

Persoanele cu diabet de tip 2 sunt presispuse la o deficienta usoara de magneziu pentru ca insulina mareste frecventa eliminarii minerarelor din corp. Persoanele mai in varsta sunt, de asemenea, mai predispuse pentru ca risca sa aiba mai multe probleme de sanatate ceea ce duce la consumarea unor medicamente ce pot scadea nivelul de magneziu din corp, in plus capacitatea organismului de a acumula minerale scade odata cu varsta.

Simptomele deficitului de magneziu

Daca se intampla sa ai un nivel usor scazut de magneziu in organism, este foarte probabil sa nu ai niciunul dintre aceste simptome.

Printre cele mai intalnite semne ale deficitului de magneziu se afla: greata, oboseala si pierderea apetitului. In cazurile mai avansate, o persoana cu lipsa de magneziu poate avea probleme cu inima sau cu muschii, poate adormi greu noaptea sau poate avea frisoane.

Deficitul de magneziu poate provoca pierderea memoriei sau anxietate. De asemenea, se poate instala un dezechilibru electrolitic. Magneziul pastreaza un echilibru al electrolitilor, cum ar fi: sodiul, potasiul sau calciul. Medicii explica faptul ca acesti electroliti sustin sistemul nervos, capacitatea muschilor de a se contracta si mentin o bataie normala a inimii. Un simplu test de sange iti poate confirma sau infirma daca exista un dechilibru electrolitic.

Ai nevoie de un supliment de magneziu?

Cel mai probabil nu. Medicii au explicat faptul ca deficitul de magneziu poate fi un semn se ingrijorare, pentru ca este esential pentru buna functionare a inimii, muschilor si a sistemului imunitar. Nu este insa recomandat sa iei un supliment fara sa consulti medicul inainte.

Daca, in schimb, ai fost diagnosticata cu o boala gastrointestinala sau daca iei diuretice, atunci este necesar un supliment de magneziu.

Ce trebuie sa stii despre excesul de magneziu

Desi este putin probabil sa iti cauzezi un exces de magneziu doar din dieta alimentara, exista posibilitatea sa se provoace un exces atunci cand iei suplimente alimentare de magneziu. Un exces de magneziu poate avea efecte negative cum ar fi: greata, crampe abdominale sau chiar un ritm crescut al bataii inimii.

Magneziul mai poate interactiona cu alte medicamente cum ar fi: antibioticele, medicamente pentru tensiune, medicamente pentru diabet sau diuretice.

Este recomandat sa iti consulti intotdeauna medicul daca apar aceste simptome dupa ce ai consumat suplimente de magneziu. Dar pentru ca deficitul de magneziu este rar intalnita, este posibil ca aceste simptome sa apara din cauza altor probleme.

Magneziul si dieta alimentara

Exista o optiune de inlocuire a suplimentelor? Consuma cat mai multe alimente bogate in magneziu. Medicii recomanda femeilor cu varste cuprinse intre 19 si 30 sa consume 310 miligrame de magneziu pe zi (numarul poate creste in caz de sarcina sau alaptare), si putin mai mult pentru femeile cu varste cuprinse intre 31 si 50 de ani.

Legumele verzi, semintele si nucile sunt cele mai bune surse de magneziu. Opteaza pentru migdale, seminte de susan, nuci caju sau seminte de dovleac. Alte alimente recomandate sunt: branza tofu, bananele sau boabele de fasole neagra.

Citeste si:
Alimente care au mai mult calciu decat laptele

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet