Care este pragul de infectări zilnice la care se vor impune noi măsuri de prevenție? Anunțul făcut de Prof. dr. Alexandru Rafila

Prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România, a tras un semnal de alarmă cu privire la creșterea accentuată a numărului de cazuri noi de infectare cu Covid-19.

Care este pragul de infectări zilnice la care se vor impune noi măsuri de prevenție? Anunțul făcut de Prof. dr.  Alexandru Rafila

Invitat telefonic într-o emisiune la un post de radio, Prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România, a ținut să sublinieze faptul că numărul de cazuri de coronavirus în creștere este cauzat în special de nerespectarea de către populație a măsurilor de distanțare și de igienă.

Alexandru Rafila a mai precizat că, dacă se va ajunge la 500 de cazuri noi zilnic, medicii ar putea lua măsuri care să oblige populația să respecte regulile minime de prevenție.

„Transmiterea comunitară este evidentă. Bineînțeles că este și o rată a transmiterii care depășește 1% în acest moment și numărul de cazuri noi este mai mare decât numărul de cazuri care se externează. Numărul de pacienți aflați în spitalizare a crescut de la circa 4900 la 5800. Procentul de pozitivitate al probelor a crescut de la 1,5% la 3%. Rata de multiplicare, în jur de 1,2%”, a spus Alexandru Rafila, citat de Realitatea.

Conform declarațiilor lui Alexandru Rafila, a fost deja inițiat un studiu naţional cu privire la cazurile de infectare cu noul coronavirus. „A început colectarea de către județe, pe măsură ce se acumulează vor fi trimise la INSP. Nu știu dacă se dau rezultate intermediare, de obicei se analizează toate serurile și, la sfârșit, trebuie să avem o opinie. Dacă dăm rezultate parțiale, nu va avea semnificație”, a mai spus Alexandru Rafila.

În urmă cu câteva zile, invitat în cadrul emisiunii Ediție Specială la Antena 3, Alexandru Rafila a ținut să sublinieze faptul că trasmiterea comunitară în România a infecției cu Covid-19 este deosebit de accentuată. „Suntem pe creștere, este adevărat, așa se întâmplă cu bolile acestea înalt transmisibile, creșterea dacă nu e controlată, este logaritmică, adică fiecare persoană infectată poate să infecteze la rândul ei mai multe persoane. Ceea ce se întâmplă în America, atât în cea de Nord, cât și cea de Sud, în Africa și în unele țări din Asia a dus la creșterea accelerată. De exemplu, în ultima zi am avut 200.000 de cazuri noi la nivel la nivel mondial”, a spus profesorul Rafila.

Citește și:
Ce se va întâmpla de acum cu bolnavii de Covid-19 asimptomatici. Anunțul făcut de Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet