Un grup de cercetători canadieni au finalizat un studiu care analizează impactul pe care canabisul medicinal îl are asupra noului coronavirus.
Căutarea unui vaccin pentru noul coronavirus i-a dus pe cercetători și în zone în care ne-am fi așteptat mai puțin. Chiar de curând aflam că nicotina e cercetată drept o posibilă cauză pentru care fumătorii contractează mai greu coronavirus. Acum, o nouă ipoteză, conform căreia canabisul ar putea crește rezistența la noul virus, este enunțată de un grup de medici canadieni.
Doctorul Igor Kovalchuck, profesor de biologie la Universitatea Lethbridge a declarat pentru publicația Deutsche Welle că „rezultatele pe Covid-19 provin din studiile noastre asupra artritei, bolii Crohn, cancerului și altor boli.” Doctorul Kovalchuck împreună cu colegii săi au arătat într-un studiu ce nu a fost încă verificat și de alți specialiști că anumite tipuri de canabis s-au dovedit eficiente în a opri virusul să pătrundă în corp.
Noul coronavirus are nevoie de un „receptor” pentru a pătrunde în corpul uman, receptor cunoscut ca ACE2 și care se găsește în țesutul pulmonar, în mucusul oral și nazal, în tractul gastro-intestinal, în rinichi. Teoria cercetătorilor canadieni este că modificarea acestor receptori ar putea reduce susceptibilitatea corpului uman de a fi infectat cu coronavirus. Iar canabisul ar putea face asta.
CONȚINUT VIDEO ELLECanabis-ul medicinal nu este totuna cu cel folosit ca drog recreațional, neavând aceleași proprietăți psihoactive. Comunitatea medicală afirmă de multă vreme că canabisul folosit în scop medicinal poate avea efecte extrem de benefice asupra unei game foarte largi de boli, care variază de la simpla greață la demență. Cu toate astea, nu foarte multe institute de cercetare au decis să investească pentru a sprijini mai mult studiile care îl au la bază. Cercetătorii sunt de părere că acest lucru se datorează faptului că mulți se tem că utilizarea acestui canabis ar putea crea dependență.
Foto: Shutterstock