Alimentele care contribuie la arderea grasimilor

Gandeste-te inca o data la alimentele pe care le consumi cu placere. Acestea se numesc alimente-confort pentru ca ne incanta gustul, ne consoleaza sufletul sau ne aduc aminte de intamplari placute. Printre aceste alimente care „ne linistesc” exista si acelea care sunt ori prea sarate, ori prea prajite sau care contin prea mult zahar. Nu toate, insa, sunt nesanatoase.

Am facut o lista a alimentelor-confort despre care nu banuiati ca sunt atat de sanatoase.


Ciocolata calda

Cacaoa este plina de antioxidanti care reduc nivelul cortizonului, hormonul stresului care te face sa acumulezi grasime in jurul abdomenului. Ba chiar mai mult, un studiu realizat de Universitatea Cornell a relevat faptul ca in ciocolata calda exista o concentratie de antioxidanti de cinci ori mai mare decat in ceaiul verde. Adaugand si un pic de scortisoara, iti vei imbunatati si mai repede starea de bine si vei impiedica acumularea depunerilor de grasime.

Varza

O singura portie din aceasta leguma contine doar 46 calorii si mai mult decat doza zilnica recomandata de vitamine K si A, care iti imbunatatesc imunitatea si accelereaza metabolismul. In plus, o cana de varza contine aproximativ 7,6 grame de fibre (alimentele bogate in fibre incetinesc absorbtia caloriilor din carbohidrati). Ce mai astepti?


Supa de pui

Persoanele care mananca supe de legume reduc consumul de calorii cu pana la 20%. Apa din supa iti umple stomacul si iti creeaza senzatia de satietate. In plus, supa de pui si derivatele acesteia sunt pline de proteinele si vitaminele de care ai nevoie pentru a-ti revigora organismul.

Cafea

Cafeaua ne ajuta mai mult decat ne putem imagina. Pe langa faptul ca ne trezeste dimineata, ne imbunatateste metabolismul datorita dozei de acid clorogenic, un antioxidant puternic care accelereaza capacitatea organismului de a arde grasimi. Acidul clorogenic reprezinta un extract din cafeaua verde si este denumit si „inamicul obezitatii’. Unele studii recente au aratat ca, in doze mici, cofeina asimilata inaintea exercitiilor fizice poate imbunatati performantele si recuperarea muschilor.

Friptura de vita

In momentul in care incepem sa consumam proteine, organismul nostru lucreaza mai mult pentru a le trasnforma in energie, ceea ce inseamna ca ardem mai multe calorii pentru a le digera. Totodata, in procesul de digestie, carnea ramane mai mult timp in stomac, de aceea nu vom simti senzatia de foame o perioada.


Faina de ovaz

O ceasca de terci de ovaz contine 4 grame de fibre si 6 grame de proteine, combinatie care incetineste digestia carbohidratilor, pastrand senzatia de satietate pentru mai mult timp. Acest aliment este, de cele mai multe ori, subestimat. Incearca un terci de ovaz cu fructe sau legume pentru o gustare bogata in substante hranitoare.

Morcovi copti

Chiar daca ii alegi pe post de garnitura sau in combinatie cu mancarea ta preferata, morcovii au un continut mare de apa si fibre, drept urmare te vei satura mai repede. Un studiu al Universitatii din Arkansas a descoperit ca morcovii copti la temperatura de 104 grade contin de trei ori mai multi antioxidanti decat cei cruzi. Interesant, nu crezi?


Vin rosu

Se pare ca vinul rosu este si un inamic al greutatii in exces. Universitatea din Ulm, Germania, a descoperit ca resveratrolul, antioxidantul ce se gaseste in coaja strugurilor, impiedica producerea celulelor grase. In plus, o substanta naturala gasita in vin, numita calciu piruvat, ajuta la arderea acestor celule grase, dand mai multa energie corpului.

Dovleac

O ceasca de dovleac contine doar 46 de calorii si 3 grame de fibre. Acest aliment reprezinta o sursa excelenta de beta-caroten, care lupta impotriva stresului si a inflamatiilor, simptome ce ajuta la acumularea greutatii.


Ardei iute

Probabil nu este prima data cand citesti despre beneficiile ardeiului iute. Daca supa creeaza senzatia de satietate si proteinele ajuta musculatura, ardeiul iute, in schimb, detine ambele calitati. Capsaicina, substanta care se regaseste in ardeiul cayenne si jalapenos,  este cea care creeaza senzatia puternica de iute si totodata cea care ajuta la arderea grasimii. Consumand zilnic o doza mica de ardei iute poti ajunge sa arzi aproximativ 50 de calorii. Intr-un an vei ajunge sa cantaresti cu doua kilograme mai putin fara a depune niciun efort.


Naut

Echivalentul unei cesti de naut acopera mai mult de 40% din doza zilnica recomandata de proteine si 70% din cea a fibrelor. Nautul ajuta la stabilizarea zaharului din sange si iti taie pofta de mancare, impiedicandu-te sa mananci in exces.

Piure de cartofi dulci

Sa consumi cartofi dulci poate preveni acumularea grasimii in jurul taliei. Cum anume? Cartofii dulci sunt bogati in carotenoizi, pigmentii galbeni si portocalii din plante care iti ajuta corpul sa raspunda la insulina, dar si in acid clorogenic (cel care se gaseste si in cafea). Sunt plini de fibre si iti ofera rapid senzatia de satietate. Se pot gasi la supermarket pe tot parcursul anului, dar partea buna este ca exact in aceasta perioada este sezonul lor.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet