Rucola, o ceasca – 4 calorii
Acest tip de salata, usor picanta, este incredibil de saraca in calorii, grasimi si colesterol. Plina de fibre, Vitamina A, C si K, dar si multi alti nutrienti (printre care si potasiu) este ideala atunci cand vrei sa iti pregatesti o salata foarte sanatoasa sau o supa. Se pare ca, pe langa beneficiile nutritionale, rucola influenteaza si viata de cuplu. Studiile arata ca mineralele si antioxidantii din frunzele mai inchise ale acestui aliment sunt esentiali vietii sexuale. Pregateste un bol de salata de rucola cu putin otet balsamic si manca impreuna cu o portie de piept de curcan la gratar. Vei avea o masa sanatoasa, dar si foarte gustoasa.
Sparanghel, o ceasca – 27 de calorii
Stim ca sparanghelul este cunoscut pentru proprietatile sale detoxifiante, datorita continutului mare de aminoacizi care au efect diuretic, inlatura lichidele in exces din organism. Un alt beneficiu pe care ni-l aduce acest aliment este imbunatatirea metabolismului, si se pare ca reprezinta un bun remediu pentru mahmureala.
Este plin de vitamine, printre care A, C, E, K si B6, dar si fier, cupru si proteine si modul in care se poate consuma este atat crud, in salata, dar si fiert sau pregatit in tigaie cu putin ulei de masline.
Reteta pe care noi o preferam este cea de paste integrale cu sparanghel si sos alb. Delicioasa!
Broccoli, o ceasca – 32 de calorii
Broccoli este foarte slab in calorii si se afla tot timpul printre alimentele noastre preferate datorita proprietatilor nutritive. Bogat in fibre, vitamine si minerale, contine antioxidanti puternici care se pare ca previn cancerul mamar, dar si cel de colon. Substanta care ii confera proprietatea de prevenire a bolilor se numeste sulforafan si, din cauza acesteia, broccoli are un gust usor amar.
Varza rosie, o ceasca – 22 de calorii
Crocanta, dulce si economica. Va intrebati cum un aliment atat de slab in calorii poate fi o optiune atat de sanatoasa? Ei bine, varza rosie contine vitamine, minerale, fibre si cativa fitonutrienti care previn cancerul. Glucozinolatul este un detoxifiant care accelereaza arderile din organism, iar sulforafanul este un puternic anti-cancerigen. Si nu este tot! Contine substante naturale care ajuta la accelerarea restructurarii celulelor si blocheaza dezvoltarea cancerului.
Salata verde, o ceasca – 5 calorii
Practic, poti manca tone de salata si sa nu te ingrasi niciodata. Nu are in compozitie decat Vitamina B, acid folic si mangan, dar ajuta si la functionarea adecvata a sistemului imunitar si echilibreaza nivelul zaharului din sange. Alege o salata cu frunzele mai inchise la culoare pentru mai multi nutrienti si adauga otet balsamic pentru o masa sanatoasa.
Sfecla, o jumatate de ceasca – 37 de calorii
Sfecla este dulce, dar are putine calorii, asa ca poti profita de acest aliment fara sa ai remuscari. Reprezinta o sursa bogata de antioxidanti care ajuta la prevenirea cancerului. Foarte bogata in fibre, fier si potasiu, sfecla reprezinta sursa ideala de nutrienti dintr-o salata sau o portie de paste. Culoarea puternica este datorata betaninei, un puternic antioxidant.
Conopida, o ceasca – 25 de calorii
Ca alte legume din familia cruciferelor (varza de Bruxelles, broccoli), conopida este bogata atat in fitonutrienti care previn cancerul, dar si Vitamina C si acid folic. Daca alegi sa o consumi cruda sau gatita in aburi, leguma isi va pastra toate proprietatile nutritive.
Conopida face parte din grupul de super-alimente care previn sau imbunatesc, in mod special, sansele de supravietuire impotriva cancerul mamar.
Page: 1 2