Mult timp s-a crezut ca este suficient sa alegi cosmeticele cu grija, sa te protejezi de soare, sa dormi suficient, sa te demachiezi si sa te lasi de fumat pentru a-ti evidentia frumusetea naturala.
Desi toate acestea sunt importante, mai este ceva ce trebuie sa stii: ai grija de alimentatie ta. Ceea ce inseamna ca trebuie sa alegi alimente sanatoase, bogate in antioxidanti, vitamine, minerale care ajuta la regenerarea pielii si sa impiedice aparitia ridurilor.
Iti oferim cateva retete (toate pentru 4 persoane) pe cat de gustoase pe atat de atractive.
Salata acrisoara
Toaca marunt o jumatate de telina. Cojeste si taie o jumatate de mar acru. Adauga o lingurita de nuci pecan, o lingurita de ulei de masline, o lingurita ulei de nuca, doua de apa, piper macinat si curcuma.
Creveti cu mango
Da pe razatoare un mango verde si asezoneaza-l cu doua linguri de zeama de lamaie, sare, piper si coriandru. Adauga 8 creveti mari, cruzi, taiati in bucati mari. Lasa la marinat 2 sau 3 ore.
Castravete si alge
Taie un castravete mic in rondele fine. Pune-l la macerat pentru 15 minute in doua linguri de sare grunjoasa. Pune in apa rece, 4 pumni de alge wakame pana prind volum. Spala castravetele si scurge algele. Amesteca-le si asezoneaza-le cu o lingurita de ghimbir ras, doua linguri de sos de soia, una de otet de orez, un praf de sare si unul de zahar. Se serveste cu peste marinat.
Branza cu verdeturi
400 gr. de branza de oaie se taie in rondele mari si se acopera cu o lingura de ulei de masline si o lingurita de susan. Adauga legume crude taiate julien (morcov, telina, etc), zeama de lamaie, sare, susan prajit si alune tocate.
Sparanghel cu somon
Se taie fin 12 bucati de sparanghel si se rumenesc intr-o tigaie intr-o lingurita de ulei de masline. Scoate-le pe un platou, adauga somon taiat in lung, si apoi presara susan si alge noria.
Tartar de verdeturi
Toaca marunt o rosie decojita si fara seminte, un castravete, marar, un morcov, un avocado si un dovlecel. Se acopera cu doua lingurite de ulei de masline si o lingurita de fistic, zeama de lamaie si otet. Adauga sare si piper si serveste alaturi de paine prajita.
Orez cu linte
Spala 100 gr. orez si 100 gr. linte. Pune-le intr-un vas cu un catel de usturoi feliat, rondele de ghimbir si coaja de lamaie. Acopera cu apa si lasa la fiert. Cand incepe sa fiarba, mai lasa pe foc inca 20 de minute. Scoate usturoiul si ghimbirul. Adauga sare, piper si doua lingurite de ulei de masline. Se serveste caldut.
Linte cu dovleac
Spala bine 200 gr de linte si pune-le intr-un vas. Acopera cu apa si lasa-le la fiert pentru 25 de minute. Adauga sare si ia-le de pe foc. Scurge-le si serveste-le caldute cu o lingurita de ulei de masline si nuca. Decoreaza cu dovleac ras si pulverizeaza sare si piper.
Fasole cu ceapa rosie
Lasa la inmuiat pentru 12 ore, 150 gr de fasole alba. Scurge-le si pune-le intr-un vas impreuna cu un catel de usturoi, o frunza de dafin si o ramurica de cimbru. Acopera cu apa si lasa la copt pentru doua ore. Se serveste rece cu ceape, rosii taiate julien, o lingurita de ulei de masline, doua de otet, sare si piper.
Pesto de dovlecel
Fierbe pe vapori de apa 500 gr dovlecel taiat rondele pentru 15 minute. Scurge-le si paseaza-le cu doua lingurite ulei de masline, zeama de lamaie si busuioc. Adauga sare si piper si ai obtinut un sos perfect pentru 300 gr. de spaghete integrale fierte al dente.
Page: 1 2