Afecțiunile cardiace reprezintă un factor de risc mai mare decât bolile de plămâni pentru persoanele infectate cu noul coronavirus

Un studiu realizat de cercetătorii britanici, care a cuprins peste 20.000 de pacienți bolnavi de Covid-19, a arătat că simptomele de coronavirus sunt mai grave in cazul pacientilor cu boli cardiace, comparativ cu cele ale pacientilor cu afecțiuni pulmonare.

Afecțiunile cardiace reprezintă un factor de risc mai mare decât bolile de plămâni pentru persoanele infectate cu noul coronavirus

Mai mulți cercetători din Marea Britanie au realizat unul dintre cele mai ample studii făcute până acum cu privire la principalii factori de risc asociați cu cele mai grave forme de Covid-19. În plus, cercetarea cuprindea și un top al simptomelor provocate de infecția cu coronavirus, în funcție de frecvența cu care au fost resimțite de către pacienți.

Studiul a analizat starea de sănătate a peste 20.000 de pacienți bolnavi de Covid-19 din Marea Britanie în perioada 6 februarie – 19 aprilie 2020. Conform datelor colectate, cercetătorii au declarat că vârsta medie a pacienților a fost de 73 de ani, iar că durata medie a simptomelor înainte că aceștia să fie internați a fost de 4 zile.

Cercetarea anunța că simptomele infecției cu noul coronavirus pot fi agravate în funcție de patru mari factori de risc: vârsta, sexul, greutatea și boala de bază.

Nu este primul studiu care atestă faptul că bărbații prezintă un risc între 50% și 80% mai mare de deces din cauza Covid-19 decât femeile. Cauza acestei diferențe nu este total cunoscută, însă specialiștii spun că de vină ar putea fi testosteronul sau stilul de viață mai nesănătos al bărbaților.

Cei mai mulți pacienți care au necesitat spitalizare sufereau și de cel puțin o altă boală. Printre cele mai răspândite au fost afecțiunile cardiace, urmate de boala pulmonară cronică astmatică, boala renală cronică și boala hepatică. Pe lângă aceste boli, studiul a amintit și obezitatea ca factor de risc. În plus, era menționat și fumatul, dar cum numai 6% din pacienții care au făcut parte la studiu erau fumători, acesta nu s-a clasificat ca o comorbiditate.

Dar, în ultimele luni, alte studii, precum cel realizat de cercetătorii de la Imperial College din Londra, au menționat că fumătorii aveau cu 14% mai multe șanse să necesite spitalizare din cauza simptomelor provocate de noul coronavirus decât cei care nu fumează.

Citește și:
Un nou medicament care reduce efectele Covid-19 va ajunge în curând și la pacienții din România

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet