9 reguli pentru pentru un look & un tonus excelente

Descoperirile din lumea medicala actuala se succed cu o viteza naucitoare. Dintre toate studiile, teoriile si presupunerile, ELLE le-a ales pe cele mai importante, acelea pe care nici o femeie nu ar trebui sa le ignore.

Intareste-ti sistemul osos cu vitamina D!


Oricine stie ca pentru a avea un sistem osos puternic e nevoie de calciu. „Dar adevaratul super-erou al sanatatii oaselor noastre este vitamina D‘, afirma dr. Adriane Fugh-Berman. Analizand re­zul­tatele celui mai recent studiu al sau in acest domeniu, se observa ca, adminis­trand varstnicilor suplimente nutritive de vi­tamina D in doze importante, numarul ca­zurilor de fracturi scade considerabil.
Su­plimentele de vitamina D sunt esen­tiale pen­tru femei, mai ales intre 20 si 30 de ani, deoarece pana la 35 de ani se for­meaza rezervele de masa osoasa’, spune dr. Fugh-Ber­man, care recoman­da o doza zilnica de 1.000 de unitati, mult mai mare decat clasica prescriptie de numai 200 de unitati.

Mai repede, pisicuto!


„Exista date stiintifice care confirma faptul ca antrenamentul cardio (preferabil, de mare intensitate) este esential pentru a-ti mentine suple­tea, in ciuda trecerii timpului‘, spune Dr. Pamela Peeke, autoarea cartii Fight Fat After 40. Dupa varsta de 20 de ani, rata metabolismului scade constant, cu fiecare deceniu care trece. De exemplu, o femeie de 30 de ani (spre deosebire de una de 20) trebuie sa consume zilnic prin antrenament 300-500 de calorii, daca nu vrea sa acumuleze cateva kilograme.
Per­soanele sedentare pot arde cele 300 de calorii printr-o plimbare usoa­ra, de 45 de minute. Persoanele active pot face economie de timp, consumand rapid acelasi numar de calorii, daca isi imbogatesc rutina cardio cu cateva minute de sarit coarda.

Examen tiroidian

„1% dintre femei sufera de disfunctie tiroidiana. Iata de ce orice femeie trecuta de 30 de ani trebuie sa solicite testarea nivelului de hormoni tiroidieni‘, spune Dr. Lawrence Wood , director la Thyroid Foundation of America. „Acest set de analize este obligatoriu pentru femeile care doresc sa ramana in­sarcinate sau pentru cele care pro­vin din­tr-o familie al carei istoric medical semnaleaza o boala tiroidiana sau o boa­la autoimuna (diabet juvenil sau artrita reu­matoida).’
O tiroida lenesa (hipo­ti­roi­dism) se tradeaza prin oboseala, constipatie, ciclu menstrual neregulat si depresie, in vreme ce o tiroida activa (hi­per­tiroidism) de­termina crize de tahicar­die, pierdere brusca in greutate si anxietate.

Lasa soarele sa straluceasca!


Depresia afecteaza de doua ori mai multe femei decat barbati, majorita­tea cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani. Iata de ce, in ultimul timp, expertii in probleme de sanatate au elaborat o adevarata enciclopedie a metodelor de prevenire a depresiei. Cea mai sim­pla dintre ele: incearca sa petreci zilnic cel putin o jumatate de ora in aer liber. Daca obisnuiesti sa porti ochelari de soare (ceea ce e foarte bine), ai grija sa aiba lentilele usor colorate.
„Lumina soa­­­relui, care strabate retina, declan­sea­za producerea de serotonina si de alti neurotransmitatori, care induc o stare de bine’, explica Dr. Marie-An­nette Brown, autoarea cartii When Your Body Gets the Blues. „Chiar si in zilele mohorite exista suficient de multa lu­mi­na pentru a-ti… lumina starea de spi­rit.’ Sfatul ei: tine intotdeauna capul sus si priveste inainte. In felul acesta, ochii tai se vor bucura de o cantitate mai ma­re de lumina decat da­ca ai privi in pa­mant. Din cand in cand, ridica ochii spre cer, dar nu privi niciodata direct in soare.

Page: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet