9 obiceiuri sănătose, mai benefice pentru organismul tău decât o dietă

Este foarte ușor să cazi în capcana dietelor fade atunci când îți dorești să scapi de câteva kilograme în plus.

Deși ai putea crede că vei arăta fabulos într-un timp record, aceste diete ar putea să nu aibă un efect de durată și, mai mult chiar, ai putea acumula după terminarea dietei mai multe kilograme.


Încearcă să incluzi în stilul tău de viață aceste obiceiuri sănătoase și vei vedea ce efecte benefice au asupra organismului și stării tale de spirit.

Fă 10.000 de pași zilnic

Aplicațiile de pe telefonul mobil te pot ajuta cu ușurință să ții evidența pașilor pe care îi faci zilnic. O plimbare ușoară după cină ajută la digestie, alege să urci pe scări în loc de a folosi liftul și mergi cu bicicleta sau pe jos până la birou în loc de mașină sau mijloacele de transport în comun.


8 ore de somn

Somnul de frumusețe nu mai este de ceva timp un mit și, atunci când nu ai parte de ore suficiente de somn, vei observa cum se acumulează kilogramele în plus, devii mai stresată și apar și multe alte probleme de sănătate.

Accent pe hidratare

Bea apă și nu ignora importanța hidratării. 8 pahare de apă pe zi reprezintă cantitatea recomandată, însă uneori acest lucru pare imposibil din cauza stilului de viață agitat pe care îl avem. Încearcă să bei cât mai multă apă posibil și, atunci când vrei altceva, adaugă în apă felii de citrice sau fructe.

Fără alimente prăjite

Optează întotdeauna pentru alimente pregătite la cuptor sau fierte în locul celor prăjite. Deși o porție de cartofi prăjiți, savurată din când în când, nu va crea mari probleme, renunțarea la prăjeli este un pas important către un organism mai sănătos.

Uite cele mai bune rețete de conopidă la cuptor, pe care nu trebuie să le ratezi!

Controlul porțiilor

Dacă, atunci când poftești, alegi o porție mică de fast-food, va fi mai benefic decât o cantitate considerabilă atunci când simți că organismul tău îți solicită astfel de alimente. Acest lucru este valabil pentru orice fel de alimente consumi și indiferent de momentul când servești masa.


Gătește acasă

În loc să îți cumperi tot felul de lucruri nesănătoase – pline de calorii și grăsimi – de la magazinele din apropierea locului de muncă, mai bine încerci să gătești tu acasă preparate sănătoase pe care să le poți lua cu tine la job. Atunci când tu ești cea care pregătește masa, știi exact ce ingrediente folosești și cum le-ai preparat.

Încearcă alimente organice

Deși acest lucru poate fi considerat un lux, ce zici dacă încerci să îți organizezi o mică grădină de legume și verdețuri, eventual chiar pe balconul tău? Vei consuma, măcar parțial, alimente sănătoase, fără pesticide sau alte adaosuri.


Înlocuiește grăsimile saturate cu cele nesaturate

Acest lucru înseamnă să renunți la chips-uri și să consumi mai multe alimente bogate în Omega 3. Asigură-te că ai mereu în frigider avocado, somon și nuci pentru momentele în care simți nevoia de a ronțăi ceva.

Fără televizor sau telefon atunci când mănânci

Renunță la tot ceea ce înseamnă tehnologie atunci când mănânci. Acest lucru îți va ajuta creierul să recunoască momentul când te simți sătulă și nu vei fi tentată să mănânci mai mult decât ai cu adevărat nevoie.


Citește și:
4 greșeli legate de cafeaua ta care te împiedică să slăbești

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet