Ți-am pregătit mai jos nouă metode prin care îți poți regla dezechilibrul hormonal:
1. Ia zilnic o pastilă probiotică despre care să te informezi foarte bine înainte
Te va ajuta pentru reglarea hormonală. Probioticele sunt pastilele care te pot ajuta la menținerea unei stări bune de sănătate, fiind cele care îți protejează organismul de bacterii. Așa că iți recomandăm să te informezi despre efectele benefice ale folosirii unei astfel de pastile.
2. Ai grijă cât zahăr consumi
Este foarte important să faci acest lucru, deoarece, în cantități mari, zahărul iți poate provoca numeroase probleme de sănătate. Problema cu zahărul este că provoacă dependență prin eliberarea masivă a dopaminei. Încearcă să eviți zahărul în cantități mari pentru a-ți regla nivelul hormonal.
3. Încearcă diete de detoxifiere a ficatului
Starea de sănătate a ficatului tău influențează și starea generală a organismului tău – alege o dietă echilibrată și respect-o cât poți de bine. Nu ezita să urmezi periodic diete de detoxifiere pentru a-ți proteja ficatul de excesele alimentare.
4. Introdu în alimentația ta produse organice
Știi și tu că pesticidele folosite pentru produsele din comerț sunt cunoscute ca fiind purtătoare de chimicale care îți afectează sănătatea. Dincolo de acestea, tot ce înseamnă coloranți și conservanți artificiali reprezintă un pericol pentru organismul tău, așa că încearcă pe cât posibil să consumi produse organice (cel puțin ocazional).
5. Consumă brocoli, conopidă, varză kale
Aceste alimente conțin vitamine, proteine şi carbohidraţi și au efecte atât asupra sănătății tale, cât și a siluetei. În compoziția acestora se găsește și un hormon care are rolul de a ajuta la detofixierea organismului.
6. Ai grijă să te odihnești suficient și să îți respecți orele de somn
Lipsa somnului are un impact major asupra hormonilor tăi. Poți încerca să schimbi cafeaua cu ceaiul verde, spre exemplu, pentru a adormi mult mai ușor.
7. Renunță la cafeină
În cantități prea mari, aceasta duce la creșterea cortizolului și a altor hormoni, în defavoarea magneziului, esențial pentru o viață hormonală echilibrată. Ceaiul de păpădie poate fi un bun detoxifiant pentru ficatul tău.
8. Încearcă tratamente pe bază de plante și nu folosi anticoncepționalele ca o variantă mai simplă pentru a-ți regla hormonii
Nu o să apară o schimbare imediată dacă urmezi sfatul nostru, dar, în timp, o să observi că nu te confrunți cu efectele secundare specifice anticoncepționalelor.
9. Consumă multe cereale
Introdu în regimul tău alimentar semințe de chia sau de dovleac, precum și ulei de pește. Poți alege să consumi și semințe proaspete de floarea-soarelui și ulei de onagru.
Citește și:
8 semne alarmante care îți arată că ești extenuată mental și emoțional
Text: Ruxandra Banica
Foto: Imaxtree