Inainte sa dai fuga la farmacie, uita-te mai intai in bucatarie, pentru ca acolo stau ascunse niste remedii naturale, cu proprietati de care sigur nu stiai.
Se stie deja ca otetul de mere ajuta digestia, dar noi teste au demonstrat ca acesta poate regla si nivelul glicemiei. Este suficient sa iei o lingura de otet pe zi, diluata in apa.
Bicarbonatul poate calma pielea iritata si mancarimea cauzata de muscaturile de insecte. Trebuie sa aplici o cantitate mica amestecata cu orice crema sau unguent.
Scortisoara poate imbunatati abilitatile cognitive precum memoria. In acelasi timp, regleaza glicemia si colesterolul. Foloseste-o la gatit, la prajituri si de ce nu, in cafeaua de dimineata.
Uleiul de cocos este deja cunoscut pentru proprietatile sale nutritive asupra pielii. La fel de bun este si pentru eczeme si arsurile de scutece la bebelusi, datorita proprietatilor antibacteriale si antifungice.
Ghimbirul este foarte bun pentru senzatia de greata si raul de masina. Acesta poate fi ras, fiert si baut ca pe un ceai sau poate fi folosit in mancaruri.
Datorita proprietatilor antibacteriene, mierea este folosita pentru a trata mici afectiuni ale pielii. La fel, face minuni pentru gat si tuse.
Turmericul, un condiment folosit foarte des in bucataria indiana, are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii foarte puternice. Combinat cu ghimbirul poate reduce drastic inflamatia articulatiilor.
Uleiul de masline este un ingredient cheie in dieta mediteraneana asa ca foloseste-l cat de des poti. Aplicat pe piele are proprietati de vindecare in cazuri de seboree, eczeme sau psoriazis.
Pe langa faptul ca este o alternativa sanatoasa la sarea de salina, sarea de mare amestecata in apa este o solutie nemaipomenita de curatare a nasului. La fel de utila poate fi si pentru relaxarea picioarelor dupa o zi lunga, daca este adaugata in apa calda.
Text: Laura Musuroaea
Foto: 123rf.com