9 alimente bogate în Omega-6 pe care trebuie să le consumi mai des

Acizii grași, numiți și Omega-6, sunt esențiali sănătății organismului nostru. Află în continuare care sunt beneficiile consumului de Omega-6 și care sunt alimentele pe care trebuie să le incluzi în alimentația ta.

9 alimente bogate în Omega-6 pe care trebuie să le consumi mai des

Acizii grași Omega-6 sunt o componentă esențială a sănătății noastre. Printre cele mai cunoscute tipuri se numără acidul linoleic, acidul arahidronic, acidul linoleic conjugat și acidul gamma-linolenic.

Consumul de alimente care conțin Omega-6 poate întări sistemul imunitar, reduce tensiunea arterială și bolile cardiovasculare, reduce nivelul colesterolului, dar și previne inflamațiile musculare. Aceste grăsimi polinesaturate le poți include și în cazul în care urmezi o dietă de slăbire. Totodată, trebuie să ai grijă la cantitate deoarece un consum mult prea ridicat poate duce la afecțiuni grave, cum ar fi bolile cronice.

Conform Academy of Nutrition and Dietetics, femeile și bărbații cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani au nevoie de 12 grame, respectiv 17 grame de acizi grași Omega-6 pe zi. 

Așadar, iată care sunt alimentele bogate în Omega-6 pe care trebuie să le incluzi în alimentația ta:

1. Nuci

Nucile sunt unele dintre cele mai bune variante de gustări pe care le poți lua în considerare. Ele sunt bogate în fibre, minerale, mangan, cupru, fosfor și magneziu. Le poți mânca așa cum sunt sau în diferite combinații, cum ar fi în iaurt sau în salate.

2. Tofu

Există mai multe persoane care sunt destul de reticente să consume tofu. Însă, află că acest aliment din brânză de soia este bogat în calciu, mangan, fier, antioxidanți, seleniu, dar și acizi grași Omega-6.

3. Semințe de cânepă

Semințele de cânepă sunt o variantă excelentă dacă vrei să îți păstrezi energia întreaga zi. Ele au grăsimi sănătoase pentru organism, proteine, vitamina E, fosfor și potasiu. Le poți pune în smoothie-uri, cereale, salate sau în iaurt.

4. Semințe de floarea soarelui

Semințele de floarea soarelui conțin vitamina E, vitamina B, proteine, seleniu și fibre. Ele au un efect antioxidant asupra organismului tău. În plus, te pot ajuta să arzi și mai multe calorii.

CONȚINUT VIDEO ELLE

5. Unt de arahide

Untul de arahide este bogat în grăsimi sănătoase și proteine. Pe lângă acestea, mai conține și substanțe nutritive, precum niacină, mangan, vitamina E și magneziu. În plus, este destul de ușor să îl incluzi în alimentația ta, având la dispoziție mai multe variante, fie să îl mănânci așa cum este sau să îl adaugi în smoothie-uri.

6. Ulei de avocado

Avocado este un fruct pe care trebuie să îl consumi mai des. Conține grăsimi, 18 aminoacizi, acid folic, vitamina B9, vitamina E și B6. Însă, uleiul de avocado e bogat în antioxidanți, reducând astfel nivelul de colesterol. Îl poți folosi și la gătitul diferitelor preparate.

7. Ouă

Ouălele conțin seleniu și vitamina B2. Pe lângă asta, sunt o sursă excelentă de proteine. Le poți consuma în mai multe feluri, fie prăjite, fierte, sau adăugate în sandwich-uri și salate.

8. Migdale

Migdalele sunt bogate în proteine, fibre, vitamina E, mangan și magneziu. Ele contribuie la îmbunătățirea texturii pielii și a unghiilor, dar previn și anemia. Le poți mânca fie crude sau prăjite, între mese. În plus, îți poți prepara chiar acasă lapte sau faină din migdale, pe care ulterior să le folosești pentru pregătirea altor alimente.

9. Caju

Nucile caju sunt bogate în micronutrienți, cum ar fi cupru, magneziu, fosfor și fier. Ele conțin grăsimi sănătoase organismului nostru și nu vor crește nivelul de colesterol.

Vezi alimente bogate in Omega 3!

Citește și:
Alimente pe care nu trebuie să le consumi niciodată pe stomacul gol

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din video