Ai avut vreodata curiozitatea sa cercetezi beneficiile scortisoarei asupra sanatatii tale generale? Afla ca acest condiment face minuni in combaterea cauzelor ce iti pot afecta organismul.
Iata 8 efecte benefice ale scortisoarei care, cu siguranta, te vor determina sa o incluzi in regimul tau alimentar zilnic:
Unul dintre beneficiile de top ale scortisoarei este faptul ca reduce nivelul colesterolului rau (LDL) si, ca rezultat, scade riscul bolilor cardiovasculare. Prezenta acestui condiment in alimentatia ta zilnica iti asigura, deci, o inima mai sanatoasa.
Daca suferi de migrene frecvente, trebuie, cu siguranta, sa incluzi scortisoara in dieta ta zilnica. Aceasta mirodenie este cunoscuta pentru combaterea durerilor acute de cap, efectele sale fiind atat de miraculoase incat, prin uz constant, elimina definitiv aceasta problema. In plus, ia in calcul ca astfel te bucuri de calea naturala de rezolvare a acestei situatii si nu mai esti nevoita sa recurgi la metodele chimice, precum analgezicele din farmacii.
Doua beneficii incredibile ale scortisoarei sunt capacitatea sa de a te vindeca de durerile menstruale, iar in acelasi timp, de a te ajuta in lupta impotriva infertilitatii. Motivul acestor proprietati curative este faptul ca acest condiment contine Cinamaldehida, o substanta chimica ce contribuie la echilibrul hormonal. Inca un argument pentru a renunta la medicamente si a opta pentru un leac naturist!
Atunci cand zaharul din sange are un nivel neobisnuit, acest lucru este direct proiectat asupra energiei si starii de spirit generale. Consumand scortisoara constant, poti fi sigura ca nu te vei confrunta cu astfel de probleme. Mai mult decat atat, acest condiment este recomandat in lupta impotriva diabetului, intrucat sustine si amplifica absorbtia corecta a insulinei.
Studii recente sustin ca scortisoara face minuni impotriva aparitiei si inmultirii celulelor cancerigene. Desi acest condiment nu reprezinta tratamentul viabil impotriva acestei boli, are totusi puterea sa ajute, eliminand din simptome. Este de retinut faptul ca, incluzand scortisoara in alimentatia ta zilnica, vei reduce, cu siguranta, riscul de expunere la aceasta maladie.
Daca ai experimentat durerile provocate de artrita, atunci, cu siguranta, stii cat de chinuitoare si intense pot fi. Adaugand zilnic putina scortisoara in mancare sau in ceai, poti reduce numarul de citocine, substante care sunt, in mare parte, responsabile de inflamatiile de la nivelul articulatiilor. Evident, nu exista garantia ca acest condiment inlatura complet si defitinitiv durerea, dar, in mod cert, ajuta semnificativ la ameliorare.
La fel ca multe alte secrete ale naturii, scortisoara contribuie enorm la imbunatatirea sistemului imunitar. Asadar, incorporeaza acest condiment in regimul tau alimentar zilnic si, astfel, asigura-te ca nu vei fi expusa la maladiile contagioase, atat de raspandite.
Mai mult ca sigur, beneficiul ce va servi ca motivatie principala sa consumi cu regularitate scortisoara, reprezinta capacitatea sa de a arde grasimea si de a contribui la supletea siluetei tale. Accelerand instant metabolismul, aceasta mirodenie este esentiala in curele de slabire. Bineinteles, pentru rezultate clar vizibile, va trebui sustinuta de un regim alimentar controlat si de o activitate fizica constanta.
In cazul in care nu obisnuiesti sa folosesti scortisoara in bucatarie, poate aceste 8 beneficii miraculoase te vor determina sa adopti un nou tabiet. Adauga condimentul in cereale, supe sau alaturi de legume si bucura-te de proprietatile sale naturale, curative.
Text: Lucia Faur
Foto: Cinnamon sticks and cinnamon powder in wooden scoop from Shutterstock