7 tratamente rapide și eficiente pentru arsurile provocate de soare

Zile întregi petrecute în aer liber sub soarele arzător, zeci de ore la plajă… În sfârșit ne bucurăm de vară! Există însă riscul să ne trezim cu arsuri provocate de radiațiile solare și nu am vrea ca asta să ne dea peste cap vacanța.

7 tratamente rapide și eficiente pentru arsurile provocate de soare

Iată ce poți face pentru a trata rapid și eficient arsurile solare:

Fă un duș rece

Nimic nu îți poate provoca o senzație mai liniștitoare decât apa rece pe pielea încinsă. Nu numai că va reduce ca prin minune inflamația și scade temperatura pielii încinse de soare, dar îți va provoca și o plăcută senzație de ușurare.

Hidratează-ți pielea


După un duș rece sau o baie îndelungată și la fel de rece, e timpul să îți hidratezi cu generozitate pielea. Alege loțiunile potrivite: cele pe bază de aloe vera calmează senzația provocată de arsură și oferă pielii nutrienții de care are nevoie pentru a se vindeca.

Hidratează-ți organismul

Orice arsură absoarbe apa din organism și o aduce la nivelul arsurii pentru a o ajuta să se vindece, lăsând corpul deshidratat. Este foarte important să consumi cât mai multă apă pentru a te hidrata și pentru a evita simptomele neplăcute provocate de deshidratare: gură uscată, migrene, amețeli.

Folosește ceai negru

Ceaiul negru este recunoscut ca fiind cel mai eficient remediu împotriva arsurilor solare. Scufundă pliculețele de ceai în apă rece până când apa devine maro. Apoi îmbibă o bucată de bumbac în apă și aplică o compresă peste arsură. Ceaiul negru va îndepărta senzația de arsură și orice umflătură sau roșeață de pe piele.

Ia un antiinflamator

Administrarea de antiinflamatoare, cum ar fi ibuprofenul, te poate scăpa de inflamație și de durere. În plus, te ajută să previi simptome mai severe.

Poartă haine lejere

Uneori arsurile solare pot provoca senzații de mâncărime, umflături sau chiar apariția unor bășici. Este important să porți haine foarte lejere, din fibre naturale, pentru a nu irita și mai mult pielea și pentru a preveni spargerea bășicilor. Lasă-ți pielea să respire pentru a o ajuta să se vindece cât mai rapid.

Ferește-te de infecții

Orice arsură poate provoca apariția unor bășici pe piele sau se poate transforma într-o rană deschisă. În ambele cazuri, ești expusă la riscul apariției unei infecții. Nu sparge bășicile, lasă-le să se vindece și aplică o pudră care conține antibiotic.

Citește și:
Cele mai bune ceaiuri pentru slăbit, pe care merită să le încerci

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet