7 suplimente despre care ar trebuie sa stii

Exista anumite sumplimente alimentare care ajuta sexul frumos sa fie, ei bine, si mai frumos. Insa nu uita ca inainte sa iei orice tip de medicament, trebuie sa te consulti cu medicul si sa citesti prospectul. Acum ca te-am averizat, citeste despre cele 10 substante despre care ar trebui sa stie orice femeie!

1. Probiotice


Probioticele fac parte din noi, sunt niste bacterii alaturi de care ne-am dezvoltat si cu care traim in simbioza, pentru ca, printre altele, ne ajuta sa digeram zaharurile, fibrele si ne intareste sistemul imunitar. Stiu ca nu e ceea ce si-ar dori un germofob sa auda, insa echilibrul acestor micro-organisme joaca un rol esential in sanatatea noastra. De aceea, e bine ca sa consumi alimente care le contin (muraturi, lactate fermentate) sau sa le iei sub forma de suplimente alimentare.

2. Omega 3 si acizi grasi


Poti gasi Omega 3 in peste, sau iti poti suplimenta consumul cu suplimente sau cu capsule cu ulei de peste. Cele doua tipuri de Omega 3 esentiale sunt EPA si DHA. Acesti acizi grasi mentin sanatata inimii, lubrifiaza articulatiile, reduc inflamatia si ofera un plus de frumusete si sanatate tenului. Dar, mai mult decat atat, aceste grasimi sanatoase imbunatatesc functiile cognitive ale creierului.

3. Coenzima A

Coenzima A (sau acidul pantotenic) e mai putin celebra decat alte coenzime (si nu dam nume), insa asista mai mult de 100 de reactii chimice care se produc in organism. Substanta este vitala pentru detoxifiere, reducerea stresului si intarirea sistemului imunitar. Mai multe, coenzima A sprijina functia sexuala, rezistenta la efort, regleaza libidoul, si previne excesul de lactoza.

4. Metilcobalamina

Metilcobalamina, sau mai simplu, vitamina B12 este esentiala pentru cresterea si multiplicarea celulelor, dar asista si sanatatea cardiovasculara, somnul si memoria. In plus, aceasta forma a vitaminei B12 este mai bine absorbita de organism decat alte substante din aceeasi familie.


5 DHEA

Pe numele sau intreg, dehidroepiondrosteron (phiu), sau, mai simplu, DHEA, e un hormon pe care corpul il produce in mod natural in cantitati optime pana la varsta de 30 de ani, dupa care productia lui, incet-incet, incepe sa scada (precum multe alte lucruri). Acest supliment alimentar e asociat in tratamentul unui numar impresionant de afectiuni, printre care osteoporoza, atrofia vaginala, disfunctia erectila, obezitatea si depresia.

6. Vitamina D3

Dintre toate vitaminele si mineralele, probabil vitamina D3 e una dintre cele mai importante, pentru ca are beneficii imediate si e responsabila cu reglarea nivelului neurotransmitatorilor fericirii in creier. Adica, pe scurt, prezenta sau absenta acestei substante iti poate influenta starea de spirit. Deci nu e neaparat vina vremii, a partenerului sau a vecinei de vizavi daca ai o zi proasta… Poate fi o carenta de vitamina D3!


7. Magneziu

Far a prinde chiar de veste, putem suferi de o lipsa de magneziu, desi ne alimentam corespunzator. Problema e ca legumele pe care le consumam cresc in soluri tratate chimic, carnea pe care o mancam provine de la animale crescute in mediu steril, si, de multe ori, chiar si apa pe care o bem nu e suficient mineralizata. Iar carenta de magneziu se manifesta prin insomnie, depresie, stres si oboseala acuta. Drept urmare, nu ti-ar strica o cura de magneziu timp de doua saptamani. Si nici o alimentatie bogata in seminte, nuci si grane.


Foto: Herbal vitamin and supplement pills with herbs on wooden spoon from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet