7 obiceiuri sănătoase pe care trebuie să ți le formezi după 30 de ani

Căutăm constant moduri prin care să ne îmbunătățim atât viața personală, cât și pe cea profesională. Dar, de-abia după vârsta de 30 de ani, ne putem da seama exact de ce avem nevoie.

Am alcătuit o listă cu 7 obiceiuri sănătoase pe care trebuie să ți le formezi după 30 de ani, pentru a putea să rămâi în formă maximă și să te simți bine în pielea ta.


1. Ritualul de detoxifiere

Pentru că ieși din perioada în care poți mânca numai pizza, dimineața, la prânz și seara, trebuie să îți construiești o abordare mai strategică. Satisfacția pe care ți-o oferă controlul propriului ritual de cleansing este inegalabilă. Așa că noul ritual, după o petrecere, ar fi să consumi magneziu și vitamina B. Cel mai bine ar fi să faci și o cură de detoxifiere pentru a elimina toxinele și a-ți îmbunătăți starea de sănătate.

2. Îngrijire completă pentru pielea ta


A venit timpul să îți rafinezi arsenalul de frumusețe. La modul general, sănătatea pielii tale, inclusiv apariția ridurilor, este afectată în mare parte de regimul alimentar. Pentru că este organul cel mai mare al corpului, pielea ta este ca o hartă care îți arată cum te hrănești zilnic, dar și cum îți funcționează sistemul digestiv. Îmbogățește-ți dieta cu alimente care îți aduc o strălucire sănătoasă.

3. Rutina de exerciții

Sigur nu te surprinde faptul că rutina corectă de exerciții este critică pentru a-ți menține sănătatea, metabolismul și claritatea mentală la cote maxime. Însă, poate fi greu să faci sport constant, având în vedere ritmul din ce în ce mai rapid al vieții. Cel mai bine ar fi să îți programezi antrenamentul, pentru a avea o eficiență maximă.

4. Masa de 30 de minute

Mâncatul pe fugă poate să îți creeze haos și să îți dezechilibreze nivelul de stres. Mâncarea de tip fast food este deseori plină de zahăr, dar și de alte toxine. Când ești grăbită, cel mai bine ar fi să optezi pentru rețete sănătoase care necesită foarte puțin timp de preparare. Învață să gătești o masă satisfăcătoare și nutritivă, în mai puțin de o oră.


5. Remediul pentru jet-lag

Când călătorești în interes de afaceri, trebuie să rămâi în formă, chiar dacă trebuie să te adaptezi unei noi ore. Cheia și remediul pentru jet-lag, adică pentru oboseala pe care o simți atunci când călătorești multe ore cu avionul, este să îți păstrezi ritmul circadian – acel ciclu de 24 de ore de procese fiziologice și biochimice din corp. Când trebuie să te recuperezi după o călătorie, consumă mese ușoare, bea multe lichide și stai la soare pentru a-ți reseta ceasul biologic.


6. Meditația

Chiar și 10 minute de meditație îți pot crește exponențial productivitatea, concentrarea și starea de bine mentală. Adaugă meditația la rutina ta de dimineață pentru a da un impuls memoriei, dar și altor funcții ale corpului.

7. Dieta anti-stres

Dieta și nutriția au o influență imensă asupra nivelului de stres din corp. Împreună, stresul și inflamația pot fi cele mai mari cauze ale bolilor, dar și ale semnelor îmbătrânirii. Dar, dacă ai un regim alimentar corect și adecvat, acestea pot fi reduse foarte mult.


Citește și:
6 obiceiuri de weekend care te ajută să slăbești

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet