Iata 7 mituri pe care cu siguranta le-ati auzit prin vestiare, pe care nu numai ca le demontam dar extragem din ele si sfaturi utile.
Mitul 1: Daca nu transpiri, nu muncesti indeajuns!
Adevarul: Transpiratia este modalitatea prin care corpul tau se racoreste, nu neaparat un indicator al nivelului exercitiului, deci poti obtine un antrenament eficient fara a transpira din cap pana in picioare (de tinut minte pentru cei care detesta sa transpire).
Mitul 2: Daca nu doare, nu functioneaza!
Adevarul: Cu tot respectul pentru antrenamentele de fitness, aceasta expresie este foarte periculoasa. Este normal sa ai febra musculara o zi sau doua dupa un antrenament intens cu greutati insa trebuie sa stii ca nu este normal sa simti durere pe parcursul antrenamentului. De fapt, daca ai unele dureri, s-ar putea sa executi gresit unele miscari sau sa ai deja o rana de care sa nu fi stiut.
Mitul 3: Trebuie sa te incalzesti inainte de antrenament pentru prevenirea accidentarilor.
Adevarul: In timp ce stretching-ul de dupa antrenament este binevenit, cel care precede antrenamentul nu numai ca nu te va ajuta sa te misti mai bine dar poate chiar sa-ti destabilizeze unii muschi. In loc sa faci acest tip de exercizii, incepe cu un program usor de cardio pentru a pune sangele in miscare.
Mitul 4: Aparatele cu greutati te asigura ca faci exercitiile correct.
Adevarul: E usor sa crezi ca aparatele iti asigura automat pozitia corecta pentru a executa exercitiile eficient, insa acest lucru nu este neaparat adevarat. Mai degraba, este important sa ajustezi aparatele in functie de structura corpului si inaltimea ta pentru a te fi sigura ca trupul tau este in pozitia corecta. Nu esti sigura cum sa faci asta? Intreaba un angajat al salii de fitness sau ia-ti un instructor personal.
Page: 1 2