7 mituri despre alergii, analizate si demontate

Alergiile de mediu sunt cele mai rele. Te simti groaznic, suna groaznic si (sincer), probabil ca si arata groaznic. Doar ca, pana in acest moment, ne-am resemnat deja cu ideea ca alergiile fac parte din viata noastra.

Sunt insa cateva lucruri pe care nu le stiam despre reactiile corpului nostru. Iata sapte mituri despre alergii pe care le-am deslusit:


MIT: Alergiile sunt psihosomatice

Ne pare rau. Alergiile sunt reale si inradacinate in relatia noastra cu mediul, desi ele se pot inrautati doar gandindu-ne ca devin mai rele. Conform statisticilor, stresul emotional poate precipita reactiile alergice. Sa iti explicam putin…

MIT: Numai cu pastile poti scapa de alergii

Dupa cum doar am invatat, stresul poate contribui, facand reactiile alergice mult mai intense. Pe masura ce percepi nivelul de stres mult mai inalt, cu atat mai grave vor fi simptomele tale. Pentru a minimiza stresul, dormi suficient, fa exercitii si mananca sanatos. Si, eventual, nu-ti mai face atatea griji.


MIT: Cand esti alergic fata de un animal, esti alergic si la parul lui

S-ar putea sa crezi ca o pisica fara par poate fi solutia problemelor tale de sanatate, ca iubitoare de pisici, dar chiar nu e cazul. Cand oamenii sunt alergici la animale, cauza e o proteina regasita in pielea animalului care se propaga in aer atunci cand firele de par sunt eliberate. Acela e momentul in care te vei trezi stranutand sau frecandu-te la ochi. Totodata, mai e interesant un lucru: cainii au mult mai putine sanse sa iti cauzeze reactii alergice, fata de pisici.

MIT: Mancarurile naturale si organice nu provoaca alergii

Nu e cazul. De fapt, unele dintre alimentele care provoaca alergii sunt naturale si neprocesate: ouale, crustaceele si nucile. In timp ce mancarea organica nu are pesticide daunatoare, reactiile alergice sunt adesea cauzate de proteine naturale care sunt efectiv inevitabile.

MIT: Daca esti adult si nu ai avut niciodata alergii, esti in siguranta

Imi pare tare rau sa te dezamagesc, dar alergiile te pot lovi la orice varsta. Din moment ce alergiile sunt in mod partial ereditare, poate ca ai avut potentialul unei reactii intreaga ta viata, dar un lucru precum schimbarea mediului poate declansa o reactie pentru prima data. Totodata, din moment ce nivelul de educatie e intr-o continua crestere, multi oameni au realizat ca acele crize de nas infundat pe care le-au mai avut si simptomele asemanatoare gripei au fost, de fapt, alergii in toata regula.


MIT: Daca stai in casa in zilele de primavara inundate de polen, esti ferita de orice probleme.

Din pacate, e ceva mai mult de atat. Chiar daca usile si oglinzile tale sunt inchise, alergenii tot isi pot face intrarea in casa prin haine sau chiar prin piele, cu cateva zile inainte. Adu-ti aminte sa aspiri in mod regulat si sa schimbi filtrul aerului conditionat pentru a minimiza intrarea alergenilor in interiorul casei tale.

Vezi cum iti desfunzi nasul in cele mai rapide si simple moduri!

MIT: Traiul intr-o zona mai uscata diminueaza simptomele


Inainte sa te muti in desert, retine ca alergiile se pot manifesta indiferent de locul in care te afli. Asta pentru ca sunt lucruri diferite ce le declanseaza, in functie de loc. In timp ce polenul din Bucuresti te poate afecta in prezent, sanse sunt sa dezvolti alergii fata de plantele locale, indiferent de locul in care te muti.

Text: Denisa Matei

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet