7 feluri în care îți distrugi corpul fără să știi

Toată lumea vrea să aibă un corp sănătos și, deși ne dorim să ne îmbunătățim sau să ne menținem starea de sănătate, deciziile pe care le luăm zilnic au efecte contrare.

7 feluri în care îți distrugi corpul fără să știi

Iată șapte feluri în care îți distrugi corpul fără să știi:

Nu dormi suficient

Somnul poate părea un lux, în special dacă ai copii sau încerci să împaci job-ul cu viața de familie, eventual și cu studiile. Însă somnul face mai mult decât îți imaginezi pentru corpul tău. Nu numai că te menține în formă, însă corpul tău are puterea de a se vindeca atunci când dormi. Un somn de 7-9 ore pe noapte îți poate îmbunătăți sistemul imunitar, reduce riscul de apariție a răcelilor și gripelor, dar și a altor afecțiuni.

Consumi alimente procesate

Alimentele procesate sunt ușor de preparat și, să recunoaștem, la îndemână. Poate că alegi un aliment procesat slab în calorii, crezând că astfel mănânci sănătos, însă ceea ce nu știi este că alimentele procesate sunt bogate în E-uri și sodiu. Prea mult sodiu consumat într-o singură zi duce la retenție de apă, presiune arterială crescută și alte afecțiuni minore.

Nu bei suficientă apă

Apa nu are arome precum ceaiul, sucurile de fructe, însă este indispensabilă corpului uman și avem nevoie de ea în fiecare zi. Știai că, dacă bei 6-8 pahare de apă în fiecare zi, vei reuși să scapi de câteva kilograme în plus, mai ales datorită faptului că nu vei mai suferi de retenție de apă. Corpul uman este compus în mare parte din apă și, consumând apă în mod regulat, organismul uman va funcționa corespunzător. Apa poate îmbunătăți funcțiile creierului și te scapă chiar și de dureri de cap.

Nu îți concepi viața fără mașină

Dacă ești șofer atunci ideea de a merge pe jos sau cu bicicleta până la o destinație puțin mai îndepărtată este un concept de neimaginat. Însă, cu cât mergi mai mult, cu atât vei fi mai sănătoasă. Poate nu mergi zilnic la sala de fitness, însă ai putea măcar să faci un mic efort și să mergi pe jos. Nu numai că astfel combați obezitatea, însă îți și îmbunătățești sistemul imunitar, reducând astfel riscul apariției mai multor boli grave precum cele de inimă sau cancer. În plus, exercițiile fizice ajută la reducerea durerilor cauzate de artrită.

Prietenii tăi fumează

Chiar dacă știi care este pericolul fumatului și nu te-ai atins niciodată de o țigare, lucrurile se schimbă dacă prietenii tăi fumează. Astfel, tu devii fumător pasiv, inhalezi fumul și îți pui sănătatea în pericol. Nu poți controla acțiunile altora, însă le poți cere prietenilor tăi să nu fumeze în mașină sau în locuința ta.

Ești prea serioasă

Trebuie să înveți să te relaxezi și să nu mai ai mereu o atitudine atât de serioasă. Nu trebuie să mai lași ca fiecare lucru mărunt să îți influențeze sănătatea emoțională, fizică și mentală. Unii oamenii fac marea greșeală de a subestima importanța râsului și a unui zâmbet sincer. Însă ambele îți pot întări sistemul imunitar, pot să îți schimbe felul în care te raportezi la ceea ce se întâmplă în viața ta, îți îmbunătățesc starea de spirit și încrederea în propria persoană.

Nu te duci la doctor

Chiar dacă nu te simți bolnavă, este important să mergi anual la un control general. Testele de sânge făcute regulat și verificările medicale pot ajuta la diagnosticarea timpurie a mai multor probleme de sănătate.

Citește și:
Cele mai bune ceaiuri pentru slăbit, pe care merită să le încerci

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet