Iată 7 alimente care-ți oferă energie și care ar trebui să se regăsească în dieta ta.
Orez brun
Bogat în magneziu, care ajută la producția de energie extrasă din proteine și carbohidrați, orezul brun te va ajuta să-ți menții vitalitatea la cote optime pe tot parcursul zilei. Un ingredient versatil, orezul brun poate fi servit ca garnitură alături de forma în care preferi să-ți servești proteinele (pește, carne, nuci).
Miere
O lingură de miere este echivalentul natural pentru o băutură energizantă. Cu un index glicemic scăzut, acest îndulcitor natural acționează ca un combustibil care se eliberează în timp pentru mușchi în timpul sportului și ajută la regenerarea organismului după efort. Poți adăuga miere atât în iaurtul de dimineață cât și în ceaiul de la ora cinci.
Banane
Pentru că sunt compuse mai mult din zaharuri (glucoză, fructoză și sucroză) și fibre, bananele sunt un aliment care conferă o doză generoasă de energie. Alături de unt de arahide sau de migdale, cu cereale sau ca atare, bananele te vor încărca cu energie până la prânz.
Fasole
Indiferent că ești vegetariană sau „carnivoră', carbohidrații complexi din compoziția fasolei îți vor oferi forță și vigoare, indiferent că alegi să consumi acest aliment de sine stătător, în salată sau într-un burrito.
Somon
Somonul e bogat în Omega 3, acizi grași care scad nivelul colesterolului și reduc riscul afecțiunilor cardiace. Dar acest pește roz conține și proteine, vitamina B6, niacină și riboflavină – două substanțe care ajută organismul să transfome alimentele consumate în energie. Alături de salată, spanac sau orez, somonul îți alimentează bateriile.
Ouă
Ouăle constituie cea mai completă formă de proteine și sunt absorbite de corp în proporție de 97%. În plus, acoperă 30% din necesarul de proteine al organsimului pe o zi și conțin toți aminoacizii de care corpul tău are nevoie pentru a reconstrui fibra musculară. Fie că le preferi fierte, prăjite sau în omletă, să nu subestimezi valoarea energetică a acestui aliment!
Iaurt
Deși îl poți alege dintr-un curcubeu de arome, iaurtul în formă naturală este cel mai sănătos. Fie că alegi să îl consumi la micul dejun sau între mese, acest aliment bogat în magneziu (o minerală indispensabilă eliberării de energie în celule) adaugă și un plus de calciu dietei tale. Mai mult, probioticele din iaurt sprijină digestia și accelerează metabolismul.
Citește și:
Cum să scapi de grăsimea din jurul abdomenului
Foto: Arhiva ELLE