6 semne corelate cu căderea părului, care ar trebui să îți dea mult de gândit

Problema căderii părului afectează numeroase persoane din întreaga lume. Iar anumite medicamente sau chiar boli pot reprezenta cauza principală.

Iată câteva semne care îți indică faptul că probleme tale cu privire la căderea părului sunt mult mai serioase decât credeai, de fapt:


Căderea genelor și a sprâncenelor

Dacă observi că ai probleme cu căderea părului și în alte zone ale corpului, în afara scalpului, lucrurile nu sunt chiar așa simple. Dacă suferi de pierderea firelor de păr de la sprâncene sau a genelor, sunt șanse să suferi de o boală autoimună, numită alopecia. Acest lucru se întâmplă deoarece corpul tău consideră foliculele de păr ca fiind corpuri străine care îți fac rău și încearcă să le îndepărteze. Alte boli care pot cauza pierderea părului sunt cele legate de glanda tiroidă și lupus.


Uite cel mai la indemana tratament pentru caderea parului!

Oboseala continuă

Căderea părului și oboseala continuă sunt două semne că organismul tău nu primește nutrienții de care are nevoie. Dacă nu ai suficient zinc, spre exemplu, poți avea afecțiuni precum pierderea bruscă în greutate, căderea părului și chiar senzația de oboseală. Cea mai bună soluție pentru a evita o astfel de situație este să respecți un regim echilibrat de alimentație, cu multe produse proaspete, proteine și multă apă.

Crampe musculare

Când subțierea firelor de par apare simultan cu crampele musculare este posibil să suferi de un dezechilibru hormonal, o boală autoimună, de altfel. La început, simptomele bolii nu sunt vizibile, dar, în timp, apar oboseala și kilogramele în plus, durerile musculare și pierderea părului. Însă nu te îngrijora – există tratament. Programează o vizită la medic și urmează tratamentul pe care ți-l recomandă.

Unghiile ți se rup foarte ușor


În astfel de cazuri sunt șanse să îți lipsească fierul din organism. Deficitul de fier poate duce la oboseală, dureri în zona pieptului și mâini și picioare reci. Apelează la suplimente cu fier și observă dacă se produc niște schimbări, dar sfătuiește-te și cu medicul pentru a afla dacă este nevoie să urmezi un tratament mai complex.

Tensiunea și nivelul de colesterol sunt ridicate

Medicamentația pentru scăderea colesterolului are drept efect secundar căderea părului, deci este posibil ca aceasta să fie cauza principală, însă nu ezita să-i comunici medicului acest lucru. Doar un specialist îți poate spune sigur care sunt motivele pierderii părului, fiind singurul capabil să decidă dacă este momentul să întrerupi vreun tratament.


Iritații

Lupusul este una dintre bolile care provoacă iritații ale pielii, de multe ori pe întreaga zonă a corpului. Alte simptome ale lupusului pot include ochii uscați, dar și căderea părului. Așa că, dacă te confrunți cu astfel de probleme, vizitează un doctor cât mai repede.

Text: Ruxandra Bănică

Citește și:
5 moduri de a rămâne hidratată întreaga zi

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet