6 motive surprinzătoare pentru care trebuie să mergi cât mai curând la medicul dermatolog

De cele mai multe ori ajungem la medic atunci când unele simptome ne sperie, însă rar suntem atente la aspectul pielii și al părului nostru, deși ar putea indica probleme de sănătate.

6 motive surprinzătoare pentru care trebuie să mergi cât mai curând la medicul dermatolog

De obicei mergem la medicul dermatolog atunci când nu reușim să scăpăm de acnee ușor sau când o aluniță pare a fi puțin ciudată, nu? Având în vedere că pielea noastră este în continuă transformare, ne gândim că de obicei nu ar avea ce altceva să fie serios.

Cu toate acestea, vei fi surprinsă să afli că este bine să mergi la medicul dermatolog chiar și în alte cazuri, pielea și părul tău putând să îți ofere indicii că există și alte probleme de sănătate la care probabil nu te-ai fi gândit.

Dacă bifezi mai multe semne de pe această listă, nu trebuie să te sperii. Câteodată poate fi vorba de probleme minore, însă cel mai bine este să îți faci o programare la medicul dermatolog pentru a scăpa de griji.

1. Pielea ta este foarte uscată

În lunile de iarnă pielea ta a fost probabil mai uscată decât de obicei. Nu îți face griji, nu este un lucru neobișnuit, însă dacă observi în lunile următoare că aspectul este unul mult mai uscat decât în alți ani, deși folosești produse de hidratare și bei suficiente lichide, ar fi bine să consulți un medic. Această uscare a pielii poate indica probleme cu tiroida, iar analizele de sânge sunt singurele care pot indica dacă este vorba despre acest lucru sau nu. Totodată, dacă uscăciunea pielii este însoțită de oboseală, căderea părului, scăderea forței, atunci este obligatoriu să îți faci mai multe analize.

2. Te înroșești mereu

Să te înroșești în situații emoționante sau stânjenitoare nu este deloc neobișnuit și, oricât de mult ne-am dori să evităm acest lucru, pentru așa ceva nu există tratament. În schimb, dacă pielea feței tale se înroșește sub forma unui fluture, poate fi vorba despre o boală autoimună, lupus. De obicei această boală este însoțită de oboseală, dureri musculare. Dacă te confrunți cu aceste simptome, programează-ți un consult.

3. Ești foarte palidă

Dacă din contră, ți se întâmplă în ultima perioadă să fii foarte palidă, este momentul să îți faci mai multe analize. Ar putea fi vorba de o anemie, mai ales dacă te simți obosită, nu poți respira foarte bine și ai extremitățile reci. Pierderea culorii poate fi provocată de mai multe cauze, așadar este important să consulți medicul.

4. Transpiri foarte mult

Probabil știi deja cât de mult ar trebui să transpiri în funcție de activitatea ta fizică. Dacă observi schimbări sau începi să transpiri în timpul nopții, s-ar putea să ai probleme de sănătate. În acest caz, ar putea fi vorba de hiperhidroză și trebuie să consulți un medic. Această afecțiune te face să transpiri excesiv, chiar dacă nu îți este cald sau nu depui efort fizic. În general, hiperhidroza poate fi tratată cu medicamente.

5. Ai o rană care nu se vindecă

Nu trebuie să mergi la medic doar pentru o aluniță sau pentru acnee. Dacă ai câteva răni pe corp care nu se vindecă în câteva săptămâni este momentul să mergi la dermatolog. Aceste plăgi care apar din nou sau nu se vindecă corespunzător pot fi un semnal de alarmă, fiind vorba de o infecție sau o inflamație sau, în cel mai rău caz, de cancer. Vorbește cu medicul tău despre toate cauzele care ar putea provoca aceste lucruri.

6. Îți cade foarte mult păr

Este normal să ne cadă mai multe fire de păr în fiecare zi, însă dacă observi că este vorba de mai multe de atât, este bine să vorbești cu medicul tău. Poate fi vorba de stres, însă există și alte afecțiuni care pot provoca o astfel de reacție. Căderea părului poate fi provocată și de probleme cu tiroida sau de o boală autoimună.

Citește și:
Principalele motive pentru care nu ai un somn liniștit vara

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet