6 moduri prin care poți renunța la zahăr pentru totdeauna

Dependența de zahăr poate fi dificil de învins, însă există câteva moduri prin care poți renunța la acest ingredient dăunător pentru sănătatea ta.

Zahărul este ingredientul pe care îl iubim, deși este poate cel mai dăunător pentru sănătatea noastră. Evident, în cantitate moderată nu ar trebui să reprezinte o problemă, însă din păcate în aproape orice produs alimentar acesta se regăsește pe lista ingredientelor.


Cantitatea maximă recomandată pentru femei este de 6 linguri pe zi, însă statisticile au arătat că în medie sunt consumate, de fapt, peste 15 linguri, arătând astfel că există și o dependență de zahăr.

Dacă vrei să ai o alimentație mai sănătoasă și să scapi ușor de această dependență de zahăr, îți recomandăm să încerci aceste metode.

1. Dă-ți seama de unde provine cea mai mare de cantitate de zahăr pe care o consumi

Deoarece zahărul se găsește în atât de multe alimente, este dificil să ne dăm seama exact la ce ar trebui să renunțăm. Încearcă să îți dai seama ce anume conține cea mai mare cantitate de zahăr. Poate fi vorba de acel cappuccino delicios sau de un pahar de suc la fiecare cină. Deși poate fi o mică plăcere nevinovată, este indicat să găsești o alternativă mai bună și mai sănătoasă.


2. Consumă grăsimi sănătoase

Dacă vei consuma grăsimile potrivite, pofta de un desert sau de zahăr va scădea, deoarece vei fi mai puțin tentată să consumi gustări. Totodată, grăsimile sănătoase ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, acest lucru fiind de ajutor, deoarece vor dispărea poftele. Surse importante de grăsimi sănătoase sunt nucile, peștele, brânză și avocado.

3. Folosește uleiuri esențiale

Cercetătorii au demonstrat că mirosirea uleiurilor esențiale de iasomie și mentă poate reduce apetitul și poate ajuta la eliminarea poftelor de zahăr. Pune aceste uleiuri în aparate speciale sau în loțiuni și uleiuri de corp.

4. Dormi mai mult

Numeroase studii au demonstrat de-a lungul timpul că lipsa de somn poate duce la apariția poftelor alimentare nesănătoase. Totodată, din cauza lipsei somnului, creierul tău va prefera opțiunile mai puțin sănătoase, ajungând de multe ori să alegi gustări nepotrivite precum chipsuri, ciocolată și tot felul de alte dulciuri. Așadar, este important să te odihnești corespunzător.


5. Hidratează-te

Hidratarea este importantă pentru corpul tău din numeroase motive, însă acest lucru influențează și alegerile pe care le faci din punct de vedere alimentar. Astfel, dacă nu vei suficientă apă, vei avea mai des poftă de zahăr, iar senzația de foame va fi prezentă mult mai des. În plus, lipsa de hidratare afectează și nivelul de energie, un lucru care te împinge de multe ori să alegi energizante sau alte produse pline de zahăr.

6. Mănâncă alimente amare

Deși poate ți se pare neobișnuit, este recomandat să mănânci alimente amare dacă vrei să scapi de dependența de zahăr. Deși pare că organismul tău simte nevoia de zahăr, senzorii din corp reacționează și la alimentele amare. În plus, acestea ajută la diminuarea poftelor și la reglarea hormonilor.


Incearca aceste retete de dulciuri de post!

Citește și:
Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când consumi prea mult zahăr

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet