Intrebari pe care cu siguranta ti le-ai pus pana acum despre reactiile corpului tau

Cu siguranta ca ai experimentat pana acum cel putin una dintre aceste reactii ale corpului tau si nu ai stiu cauza lor, insa noi am selectat sase dintre ele si vom explica posibilele cauze ale acestora.

Spre exemplu, ai visat vreodata ca esti in cadere, fapt pentru care te-ai speriat si te-ai trezit? Sau ti s-a intamplat sa ti se zbata un ochi si nu ai stiut cum sa il faci sa inceteze? Ori ti s-a intamplat vreodata sa te intrebi de ce ai cearcane sau o respiratie neplacuta dimineata?


Corpul nostru are foarte multe reactii pe care nu stim cum sa le explicam, insa noi am gasit cateva raspunsuri, pe care le putem lua in considerare si care cu siguranta ca ne pot fi de ajutor.

1. De ce corpul meu tresare atunci cand adorm?

Pe parcursul noptii, corpul nostru intampina diferite faze ale somnului, astfel ca in prima parte a noptii, somnul trece de la o stare mai usoara pana ajunge la o stare profunda, aceasta fiind faza fara vise, iar cea de-a doua parte a noptii este cea in care visele incep sa apara.


In timpul celei de-a doua parti, muschii devin paralizati, astfel ca daca avem un somn neregulat sau suntem obositi sau stresati, ciclul somnului este intrerupt. Acest lucru inseamna ca intram in cea de-a doua faza inainte de a trece prin prima faza, ceea ce cauzeaza contractia muschilor deoarece acestia nu sunt in starea normala de relaxare. Astfel ca, aceasta stare poate cauza aparitia unor vise reale.

2. Ce este paralizia in somn si care sunt cauzele acesteia?

Unele persoane experimenteaza si acesta paralizie in somn, care apare in acel moment cand esti treaza, insa corpul tau inca doarme’ si este paralizat, ceea ce inseamna ca nu te poti misca sau vorbi. Durata acesteia este de cateva minute sau secunde, insa este destul de infricosatoare.


Paralizia in somn se intampla atunci cand cea de-a doua faza a somnului (cea a viselor) apare in momentul in care esti treaza. Cauzele includ somnolenta si insomnia, ceea ce distrurba somnul regulat.

3. De ce mi se zbate ochiul atunci cand sunt obosita?


Daca ai experimentat vreodata aceasta reactie, atunci cel mai probabil este ca erai foarte obosita, stresata sau ai baut o cantitate prea mare de alcool. Acest lucru este posibil din cauza sistemului nervos, care controleaza activitatile involuntare si este suprasolicitat de factorii enumerati, cauzand astfel aceste spasme ale ochiului.

Un stil de viata agitat sau obisitor afecteaza pleoapele, deoarece muschii acestei zone sunt foarte delicati si astfel sunt mai predispusi acestor spasme. Insa, acest lucru nu este daunator, dar pentru a preveni aparitia acestora, este necesar sa iti reglezi orele de somn.


4. De ce imi apar cercurile negre sub ochi atunci cand sunt obosita?

Contrar opiniei generale, cercurile negre de sub ochi nu sunt cauzate numai de oboseala, ci si din cauza unor diferite motive, precum alergiile, stresul, eczemei, deshidratarii sau pot fi chiar genetice. Astfel ca, atunci cand esti deshidratata, stratul de piele de sub ochi este mai putin umflat, fata de cum este in conditiile normale si de aceea sunt mai vizibile cercurile negre, iar la finalul zilei, acestea tind sa fie si mai inchise, din cauza cantitatii de cafeina care cauzeaza deshidratatea.


Ceea ce este interesant, este faptul ca si prea mult somn poate conduce la aparitia acestora. Pentru remedierea sau prevenirea aparitiei acestora, cel mai bun sfat este hidratarea suficienta, dar si o expunere la soare cat mai redusa.

Citeste si:
7 motive ingrijoratoare din cauza carora slabesti, fara sa incerci

6. De ce ma doare parul?

Acest lucru poate ca nu este foarte des intalnit, insa uneori chiar este posibil. Cu toate acestea, nu parul te doare, ci radacina acestuia. Cauzele sunt variate, astfel ca atunci cand scalpul tau iti trimite niste semnale, este posibil sa fie din cauza oboselii, stresului sau cel mai probabil atunci cand nu ai o spalare pe cap regulata.


Aparent, daca nu ti-ai spalat parul pentru o perioada de timp (se poate intampla atunci cand doresti sa iti reglezi rutina pentru acesta sau in urma unor tratamente), uleiul de la nivelul scalpului se acumuleaza la radacinile parului si astfel cauzeaza inflamarea acestuia. Acest lucru este posibil, deoarece scalpul este vascularizat si are terminatii nervoase, ce il fac extrem de sensibil si daca nu este stimulat, atunci este posibil sa simti acea inflamatie.

Text: Alexandra Cristina Miu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet