6 alimente delicioase și sănătoase bogate în Vitamina D, pe care ar trebui să le consumi mai des

Multor persoane le lipsește vitamina D, mai ales timpul iernii când expunerea la soare este mult mai mică.

Potrivit Institutului Național de Sănătate, femeile cu vârstă cuprinsă între 19 și 50 de ani ar trebui să consume 600 de unități internationale (UI) de vitamina D pe zi. Este bine cunoscut faptul că există puține alimente bogate în vitamina D, de aceea specialiștii recomandă consumarea anumitor suplimente care conțin această vitamină. Însă puteți regăsi mai jos câteva alimente sănătoase bogate în vitamină D și moduri delicioase de a le pregăti.


Peștele-spadă (conține 560 UI)

Acest pește alb este extrem de bogat în vitamina D. Este slab în calorii, însă conține foarte multe protein și grăsimi sănătoase. De asemenea este extrem de ușor de preparat, puteți încerca să îl gătiți la cuptor cu legume și cu siguranță veți avea o cină delicioasă.

Somonul (conține 447 UI)

Somonul este un alt pește foarte bogat în Vitamina D. S-a demonstrat că somonul sălbatic conține cu 25% mai multă vitamina D decât somonul din crescătoriile specializate. Puteți prepara somonul pe grătar cu o garnitură de cartofi cu rozmarin, somonul se va găti foarte repede iar rezultatul final va fi extrem de bun.


Tonul conservat (conține 154 UI)

Tonul la conservă ar trebui să existe în orice bucătărie. Este gustos și are un termen de valabilitate îndelungat. Pe lângă faptul că este o sursă bogată de vitamină D, tonul conține și cantități foarte mari de niacină și vitamina K. O rețetă delicioasă pe bază de ton este sushi.

Sucul de portocale (conține 137 UI)

Dacă nu va place peștele puteți să consumați suc de portocale pentru a vă lua cantitatea necesară de vitamina D. Puteți fie să consumați un pahar de suc de portocale dimineața, fie să adăugați acest suc ca dressing pentru salatele favorite. Acest suc conține pe lângă vitamina D și vitaminele A și C , potasiu, fibre, tiamină și acid folic.

Laptele (conține 120 UI)

Cu siguranță vă plac milkshake-urile, dar acum că știți că sunt o sursă bogată de vitamină D le veți adora. Laptele cu un indice de grăsime scăzut conține și calciu, fosfor și riboflavină. De asemenea puteți introduce în dieta zilnică iaurtul deoarece și acesta conține 80 de unități internaționale de vitamină D per porție.


Gălbenușul de ou (conține 41 UI)

Uitați de toate lucrurile bune pe care le-ați auzit despre albușul de ou. Vitamina D se află de fapt în gălbenușul oului și este extreme de gustos. Încercați să consumați ouă BIO deoarece sunt mult mai bogate în vitamine și mult mai sănătoase. Pregătiți-va un mic dejun cu ouă prajite și bacon, cu siguranță vor fi delicioase.

Citește și:
Ce alimente ar trebui sa consumi pentru un abdomen plat si tonifiat

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet