Probabil că și tu, la fel ca noi, în această perioadă lucrezi de acasă și ai tendința de a mânca mereu câte ceva. Însă, venim în ajutorul tău cu o serie de trucuri la care să apelezi pentru a avea grijă la alegerile alimentare pe care le faci.
În urma izolării, s-au produs anumite schimbări în viața fiecăruia dintre noi. Unii nu mai pot merge la sală, alții încearcă să se obișnească cu lucratul de acasă, dar mai sunt și persoane care, din cauza acestui lucru, pe parcursul unei zile au tendința de a mânca mai multe gustări decât ar trebui, iar aici nu ne referim la unele sănătoase, ci la unele care te-ar putea face să acumulezi câteva kilograme.
Chiar dacă inițial nu ar trebui să te îngrijoreze acest obicei, pe termen lung se poate dezvolta ceea ce se numește mâncat compulsiv, o tulburare alimentară destul de întâlnită în ziua de astăzi. Tocmai din acest motiv ar trebui ca din acest moment să îți organizezi cu o mai mare rigurozitate mesele pe care le ai pe parcursul unei zile și să nu cazi în plasa tentațiilor.
Trebuie să recunoaștem, programul fiecăruia dintre noi este complet schimbat odată cu lucratul de acasă. Din acest motiv, ar trebui să profiți de timpul petrecut acasă și să încerci să îți planifici cu o seară înainte mesele. Chiar dacă unele feluri de mâncare nu pot fi pregătite înainte, ideal ar fi să le gătești măcar pe cele principale și să te gândești deja la restul. Prin acest mod, vei fi sigură că nu vei cădea tentației de a mânca orice găsești în frigider.
Atunci când nu avem timp să mâncăm, facem alegeri spontane în ceea ce privește alimentația, iar unele dintre ele se dovedesc a fi nesănătoase. Așadar, înainte de a merge la cumpărăturile de maximă necesitate, fă-ți o listă cu alimente care conțin carbohidrați complecși precum cereale integrale, fasole, orez brun, quinoa, mere, fructe de pădure și banane. În același timp, un alt truc pe care îl poți face este ca, în locul în care păstrezi gustările, să le ai în față pe cele sănătoase, cum sunt fructele, pentru a te asigura că faci o alegere benefică organismului tău.
În cazul în care nu ai auzit până acum de triptofan, ei bine, îți vom spune că el este un aminoacid esențial organismului nostru. El contribuie în ceea ce privește secretarea serotoninei și melatoninei. Printre alimentele care conțin triptofan se numără bananele, somonul, nucile, semințele, carnea roșie, avocado, brânza și ouălele.
Așa cum aminteam și mai sus, acest timp pe care ți-l petreci acasă este o ocazie perfectă să îți exersezi talentul în bucătărie. În spatele acestei idei pe care ți-o sugerăm să o pui în aplicare stă faptul că, prin acest mod, mai ales dacă gătești preparate sănătoase, nu vei mai fi tentată să mănânci gustări care știm și noi că nu sunt cele mai potrivite, cum ar fi chips-uri, ciocolată, biscuiți sau pizza. În plus, dacă gătești în fiecare zi, vei avea ocazia de a experimenta feluri de mâncare și arome noi.
CONȚINUT VIDEO ELLEȘi nu, nu ne referim la alcool aici, deși un pahar de vin nu a afectat pe nimeni. Deshidratarea se poate manifesta prin mai multe semne, de la amețeală, dureri de cap, până la oboseală. De asemenea, senzația constantă de foame, de a mânca mai multe gustări. poate fi un alt semn al deshidratării. Astfel, încearcă să bei cât mai multe ceaiuri din plante, apă și sucuri din fructe și legume naturale.
Foto: Imaxtree