5 moduri prin care tehnologia îți influențează corpul

Odată cu apariția erei digitale, tehnologia este în continuă dezvoltare, ceea ce înseamnă că suntem mereu tentați să încercăm toate noile invenții. Suntem conștienți de avantajele pe care ni le oferă, dar ne gândim în aceeași măsură și la consecințe?

5 moduri prin care tehnologia îți influențează corpul

Odată cu apariția erei digitale, tehnologia este în continuă dezvoltare, ceea ce înseamnă că suntem mereu tentați să încercăm toate noile invenții apărute. Suntem conștienți cu toții de avantajele pe care ni le oferă, dar ne gândim în aceeași măsură și la consecințe?

Având în mod frecvent perioade sedentare, în care suntem absorbiți de lumea digitală, ignorăm schimbările de sănătate care se produc tocmai din această cauză. Dacă te regăsești în această situație, iată cum ne afectează corpul consumul de tehnologie:

Dureri de spate

Cercetările au arătat că postura noastră s-a schimbat semnificativ de-a lungul timpului, din cauza poziției pe care o adoptăm atunci când folosim device-uri. De fiecare dată când ne aplecăm spre telefon sau tabletă, capul nostru este o greutate susținută la 60 de grade – o greutate care pune presiune directă pe gât și ne solicită coloana și spatele. Potrivit psihoterapeuților, acea cocoașă care apare după o anumită vârstă înaintată, este din ce în ce mai frecventă la adolescenți și tineri adulți.

Bacterii

Cu toții știm că telefonul strânge o cantitate imensă de bacterii, asta pentru că îl purtăm cu noi peste tot, inclusiv la toaletă. Iar toate bacteriile acumulate, le punem pe față. Din această cauză, ne pot apărea o mulțime de iritații sau chiar eczeme. Putem reduce acumularea de bacterii dacă ne facem un obicei din a curăța telefonul în fiecare zi și a ne spăla pe mâini după ce îl folosim.

Contractarea mușchilor degetelor

Amorțirea degetelor este dată de folosirea frecventă a telefonului, atunci când petrecem ore în șir scriind mesaje sau dând scroll pe rețelele sociale. După toată acea tensiune acumulată în mușchi, folosirea device-urilor pentru perioade îndelungate de timp poate agrava această problemă, de unde rezultă inflamarea tendoanelor, sau chiar dureri la nivelul încheieturilor.

Probleme de vedere și dureri de cap

Folosirea îndelungată a tehnologiei poate cauza dureri de cap, iar expunerea continuă la lumina ecranelor încețoșează vederea. Focusarea și refocusarea ochilor pentru a-i ajusta la imaginile și culorile contrastante afișate pe ecran la fiecare câteva minute, acea atenție intensă concentrată pe device, poate cauza stres la nivelul capului, și vei începe să simți efectele de presiune în jurul frunții.

Kilograme în plus

Starea de sedentarism îți reduce timpul pe care ar trebui să îl petreci făcând mișcare. Stând pe telefon o perioadă îndelungată de timp, inactivitatea corpului va duce la depunerea de kilograme. Mai mult decât atât, din aceeași cauză rezultă și un somn neregulat și agitat.

Deși există o mulțime de avantaje pe care tehnologia ni le oferă în ultimii ani, nu putem trece cu vederea peste consecințele care par să se accentueze și să se reflecte din ce în ce mai mult asupra vieții noastre. Experții ne recomandă să folosim cu măsură social media și să luăm o pauză din când în când, în care să ne rupem complet de lumea virtuală. Astfel, vom putea să ne concentrăm pe aspectele pozitive pe care tehnologia ni le pune la dispoziție.

Citește și:
De ce nu este sănătos să dormi mai mult de 8 ore pe noapte

Foto: Imaxtree

Vezi şi ce este metaverse și cum funcționează!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet