De aceea, am demontat cinci mituri despre nutritie pe care le crede toata lumea.
1. Sucurile presate la rece sunt cea mai buna metoda de detoxifiere
Singurul mod prin care corpul tau se detoxifiaza cu adevarat este prin intermediul ficatului, rinichilor, prin tractul intestinal si prin piele. Deci, daca transpiri si mergi la baie in fiecare zi, felicitari, iti detoxifiezi organismul! Insa, daca vrei sa apesi butonul de restart dupa o saptamana de abuzuri, incearca sa consumi doar alimente neprocesate, bogate in calorii. Curele de detoxifiere cu sucuri sunt extrem de sarace in calorii, de aceea pot fi periculoase.
2. Daca vrei sa slabesti, renunta la toate alimentele procesate
In primul rand, „procesate’ poate sa insemne foarte multe lucruri, inclusiv fermentare, spalare sau indepartarea partilor necomestibile dintr-un fruct sau dintr-o leguma. Deci, daca renunti la toate alimentele procesate din dieta ta, sari implicit si peste fructele deja taiate, peste alunele prajite, iaurturi si fasole – elemente care contribuie la o dieta echilibrata si sanatoasa.
Citeste si:
Sfaturi utile pentru a renunta la obiceiurile nesanatoase
3. E mai bine sa mananci de sase ori pe zi decat cele trei mese principale
Tine cont de faptul ca nu exista o reteta de lifestyle general valabila. Desi avem stramosi comuni, atat materialul genetic, cat si metabolismul pot diferi de la o persoana la alta. Insa varianta cu trei mese pe zi si niste gustari e fezabila pentru oricine, atata timp cat nu e vorba de o glicemie scazuta, de dureri de cap sau o stare generala de oboseala.
4. Deserturile fara gluten sunt sanatoase
Cu exceptia unui desert fara gluten constituit din fructe proaspete, acest mit nu este adevarat. Principala diferenta dintre un desert traditional si unul fara gluten este ca faina de grau este substituita cu o faina fara gluten. Insa zaharul, untul si tot restul ingredientelor raman la fel de gustoase si de nesanatoase.
5. Painea 100% din faina integrala este sanatoasa
Majoritatea tipurilor de paine, chiar si cele care sunt 100% realizate din faina integrala, au mai multe ingrediente adiacente, precum zaharul si sarea. Verifica eticheta si alege tipurile de paine care contin mai putin de 5 g de zahar si mai putin de 100 de g de sodiu. Si, ca de obicei, evita aditivii cu nume greu de pronuntat.
Citeste si:
7 alimente care pot ajuta in lupta impotriva cancerului de piele
Foto: Shutterstock