Pe langa acele alimente sanatoase cu care deja te-ai obisnuit si le-ai inclus in meniul tau zilnic, noi venim cu 5 sugestii care sa te ajute sa-ti diversifici combinatiile culinare si cu care sa-ti surprinzi prietenii si familia.
1. Jackfruit
Acest fruct exotic din sud-estul Asiei este foarte bogat in proteine, potasiu, calciu si fier. Gustul si textura lui se aseamana cu carnea de porc si este considerat drept noul inlocuitor al carnii pentru vegetarieni.
2. Aramanth
Aramanth este un tip de grau expandat care, ca si quinoa, se aseamana oarecum cu orezul, dar are de zece ori mai multe fibre si proteine. Incearca-l in diverse combinatii si invita-ti la cina prietenii cu intoleranta la gluten – este pe lista lor de alimente permise.
3. Spigarello
Te-ai plictisit de gustul salatei iceberg? Incearca aceasta planta, originara din sudul Italiei, care este considerata o predecesoare pentru broccoli. Gustul ei este o combinatie unica de dulce si amar si poate fi folosita in salate, sau ca inlocuitor pentru rucola.
Citeste si:
Cum poti obtine un abdomen plat fara exercitii sau regim alimentar
4. Ube
O radacinoasa dulce si…mov! Foarte intalnita in bucataria filipineza, o vei gasi peste tot, ca topping pentru gogosi, inghetata sau in budinci. Culoarea si gustul sunt irezistibile!
5. Wakame
Daca nu ai folosit pana acum alge marine in dietele tale, poti sa incepi cu wakame. Contine un complex de vitamine, printre care A, B2, C, D si E. De asemenea, este bogata in iod, potasiu, magneziu, calciu si fier.
Citeste si:
Cate abateri alimentare iti sunt permise pe saptamana?
Text: Mihail Tamba
Foto: 123rf.com