Abia dacă au trecut câteva ore de când ai mâncat ultima oară și deja simți că ai consuma alte alimente?
Pentru tine, poftele sunt ceva absolut normal, gustarea de după cină este obligatorie și ți se face foame mereu? Iată care ar putea fi cauzele:
Unele femei s-au născut norocoase (mulțumită geneticii). Altele au muncit din greu ca să ajungă la rezultatul dorit. Și, bineînțeles, cu cât metabolismul tău este mai rapid, cu atât ai nevoie de mai multe ‘resurse’. Asta poate explica și cea de-a doua porție la care poftești.
Mâncarea procesată, cum ar fi pâinea albă, fursecurile și chiar sosul pentru salată crește concentrația de zahăr din sânge iar apoi o lasă să scadă drastic, făcându-te să resimți foamea mult mai puternic decât înainte de a consuma alimentul respectiv. Cercetările arată că alimentele cu un conținut ridicat de zaharuri și grăsimi interferează cu substanțele din creier care cauzează schimbările de stare și pot induce depresie.
Dereglările hormonale pot induce senzația permanentă de foame. Problemele cu glanda tiroidă reprezintă cel mai des întâlnită cauză a resimțirii foamei. Când activitatea hormonilor tiroidali este prea accelerată, funcțiile vitale ale organismului sunt și ele accelerate, iar arderile sunt mai intense decât în mod normal. De asemenea, diabetul sau nivelul scăzut al zahărului din sânge reprezintă alți factori care induc senzația de foame.
Îmi pare rău să fiu cea care îți dă vestea asta, dar de cele mai multe ori, nevoia femeilor de a mânca este, de fapt, dorința lor de a face acest lucru și nimic mai mult. Deși ar trebui să se manifeste simultan, de cele mai multe ori nu se întâmplă așa iar simpla dorința de a mânca este confundată destul de des cu senzația de foame.
Foto: Arhiva ELLE