Ceaiul este bogat in polifenoli, niste antioxidanti ce iti mentin nivelul de hidratare al pielii, reduce inflamatia si reverseaza efectele nocive ale radiatiilor solare. Minunat, nu? Iata 4 ceaiuri care iti pastreaza tineretea pielii.
Dintre toate ceaiurile, cred ca infuzia de musetel e unul dintre cele mai folosite remedii pentru sanatatea si frumusetea pielii, avand propritati hidratante asupra epidermei, insa repara si pielea descuamata sau amelioreaza tenul afectat de acnee. Pentru ca ceaiul de musetel are proprietati anti-inflamatoare si contine flavonoide, niste antioxidanti ce au un efect puternic de anihilare a radicalilor liberi.
Actiunea nefasta a soarelui e una dintre cele mai importante cauze ale imbatranirii premature a tenului. Studiile au aratat ca daca ai obiceiul de a bea ceai verde, reduci riscul aparitiei cancerului de piele. Bineinteles, asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai porti SPF 40 in fiecare zi. Insa catechina (antioxidantul din ceai verde ce previne degradarea celulelor) ajuta la reducerea inflamatiei asociate cu imbatranirea si protejeaza pielea impotriva arsurilor solare. Despre polifenolii din ceai se spune chiar ca ar avea puterea de a repara structurile de ADN si de a le proteja impotriva mutatiilor provocate de radicalii liberi. Dincolo de cestile de ceai verde pe care le bei pe parcursul zilei, iti poti rasfata pielea si din exterior, folosind produse care au la baza extract de ceai verde.
Vrei sa-ti pastrezi tineretea pielii? Ai putea sa incerci ceaiul yerba mate, denumit comun mate. Este bogat in antioxidanti ce repara structurile celulare ale pielii si le apara impotriva actiunii radicalilor liberi. Bautura este compusa din frunze uscate de yerba mate, o planta care se gaseste in America Centrala si de Sud, si contine o cantitate importanta de cofeina. Iata un mod sanatos de a inlocui cafeaua! Ceaiul e folosit din timpuri stravechi ca remediu pentru oboseala, pentru controlul apetitului si contribuie chiar si la intarirea sistemului imunitar! Contine o lista lunga de antioxidanti, minerale si vitamine, printre care vitamina B, vitamina C, magneziu, potasiu, zinc.
Denumit si ceai rosu, ceaiul rooibos se face dintr-o planta rosie care creste in America de Sud. Nu contine deloc cofeina, deci este ideal pentru fetele care vor sa-si reduca consumul de cofeina sau pentru femeile insarcinate. Mai mult, contine aspalathin si nothofagin, doua substante cu proprietati antiinflamatorii ce au un efect benefic asupra pielii afectate de cuperoza sau de acnee. Insa tot organismul se poate bucura de actiunea acestui ceai, deoarece creste puterea de concentrare, amelioreaza starile depresive, de irascibilitate si protejeaza inima si vasele de sange.
Foto: green tea from Shutterstock
Vezi si: Cum se prepara ceai de afine, bun pentru tratarea ridurilor.