În sezonul rece suntem mult mai predispuși la răceli, iar atunci ar fi bine să ne informăm înainte cu privire la ce am putea face pentru a nu ne îmbolnăvi.
Știm deja cât de neplăcut este să ai o răceală și să nu poți face ceea ce îți dorești deoarece te simți tot mai rău, ai dureri de cap, febră, dureri în gât, poate chiar și tuse.
Iar dacă te întrebai cum să previi gripa sau răceala, ar trebui să iei cât mai multe vitamine, să ai o alimentație sănătoasă bogată în fructe și legume, să te hidratezi, să fii activă, dar și să încerci remedii naturale, cum ar fi ceaiurile sau siropurile. Cu toate acestea, există și câteva mituri legate de răceli pe care ar trebui să le știi.
Așadar, iată 3 dintre cele mai întâlnite mituri despre răceli și află dacă ele sunt adevărate sau nu:
Unul dintre cele mai întâlnite mituri pe care doctorii îl aud este faptul că atunci când ești răcit trebuie neapărat să iei antibiotice. Ei bine, află că antibioticele nu te vor ajuta pentru a trata infecțiile deoarece ele pot produce un dezechilibru al sistemului imunitar. În timp ce o afecțiune precum pneumonia bacteriană chiar necesită administrarea de antibiotice, acest lucru nu se aplică și în cazul unei răceli sau a unei gripe.
Unele persoane consideră că vaccinurile nu ne-ar putea ajuta în cazul unei răceli. Vaccinurile împotriva gripei sunt cele mai bune metode de a te proteja. Dacă te simți rău după ce îți faci un vaccin, acest lucru poate fi din cauza faptului că ai fost bolnavă de dinainte de a ți-l face. Este nevoie de aproximativ două săptămâni ca organismul nostru să producă anticorpii care ne ajute să ne protejăm în fața unei gripe.
Există câteva moduri naturale la care poți apela atunci când ai o răceală, precum un ceai cu miere și lămâie sau un duș fierbinte. Sunt anumite cercetări care demonstrează faptul că unele suplimente naturale cu vitamina C sau zinc ne pot ajuta pe termen scurt în tratarea unei răceli, însă totul depinde de sistemul tău imunitar. Acest lucru înseamnă că pentru a avea un sistem imunitar puternic trebuie să acorzi atenție alimentației, să te odihnești în fiecare noapte, să faci sport, dar și să te speli pe mâini cât mai des.
Foto: Imaxtree