15 secrete pentru o silueta de invidiat

Avem pentru tine 15 secrete pentru o silueta de invidiat, secrete pe care trebuie neaparat sa le cunosti!

15 secrete pentru o silueta de invidiat

Nu prea exista alimente magice pentru pierderea in greutate (scuze, grapefruit!), dar in schimb exista cateva obiceiuri alimentare care functioneaza pentru majoritatea femeilor. Cateva dintre acestea ar putea sa nu iti vina natural, cum ar fi mancatul micului dejun, iar altele vor necesita un pic mai mult efort, cum ar fi pastrarea unui jurnal al alimentatiei, dar asigura-te ca esti consecventa pentru a putea vedea rezultate reale!

1. „Bea” doar caloriile care iti plac foarte mult

Si chiar si atunci, bea doar atat cat este nevoie pentru a-ti satisfice pofta! Sari peste bauturile aromate pe baza de cafea si peste sucurile carbogazoase. Apa este intotdeauna cea mai buna.

2. Ia o gustare dupa amiaza

Ceea ce ii face pe cei mai multi oameni sa se abata de la dieta este foamea de la ora 4 dupa amiaza, cand poftele sunt mai intense si ii fac sa cedeze mancarurilor nesanatoase. Tine-ti foamea sub control cu o mica gustare de dupa amiaza, cum ar fi un mar, un iaurt sau fructe de padure. Si nu iti face griji ca iti vei strica pofta pentru cina – ideea e sa nu iti mai fie foame doar atat cat sa faci alegeri sanatoase.

3. Consuma micul dejun

Mama ta ti-a spus un adevar – micul dejun e cea mai importanta masa a zilei. Cercetarile sunt de acord. Daca mananci un mic dejun sanatos, bogat in proteine, senzatia de foame ti se va diminua pe tot parcursul zilei.

4. Satisface-ti foamea cu grasimi sanatoase

Poate parea contraproductiv, insa grasimile sanatoase si acizii omega 3 (care se gasesc in alimente precum uleiul de masline, nuci si alune, somon, etc.) pot ajuta la controlul greutatii pentru ca te fac sa te simti satula, fiind satioase. Doar trebuie sa ai grija la portii.

5. Fa planuri

Poate parea de moda veche sa iti petreci duminica impachetand mancare sau facand un plan al meselor si liste de cumparaturi, dar este un lucru bun. Necesita mai mult timp decat a apuca la repezeala ceva din frigider, dar merita.

6. Umple-ti mai intai jumatate din farfurie cu legume

Apoi serveste-te cu proteine. Carbohidratii vin la sfarsit. Aceasta formula functioneaza foarte bine deoarece legumele sunt satioase si nutritive si contin mai putine calorii decat carnea sau pastele. Daca ne concentram pe a manca mai putin, nu va functiona, dar daca ne concentram pe a consuma mai multa mancare sanatoasa, acesta va fi un beneficiu mult mai facil de intretinut.

7. Numara portiile, si nu caloriile

Numaratul caloriilor este o solutie pe termen scurt, nu o schimbare a stilului de viata. Acest procedeu iti rapeste bucuria de a manca si cateodata te poate conduce catre alegeri mai putin sanatoase, doar pentru ca au un numar mai mic de calorii. Spre exemplu, ai putea alege sa mananci pachetul de 100 de calorii de fursecuri dietetice in loc de 50 de grame de migdale nutritive doar pentru ca cele din urma au mai multe calorii. Insa pe termen lung, migdalele iti ofera minerale, vitamine si grasimi sanatoase, fiind deci alegerea mai buna.

8. Elimina mancarea periculoasa pentru dieta ta din casa

Cu totii avem acele slabiciuni care ne tenteaza, odata gustate, sa mancam tot pachetul sau toata cutia. Daca nu este in frigider, atunci nu vei avea ce sa mananci cand iti e pofta. Casa ta ar trebui sa fie un loc sigur, liber de tentatii.

9. Acorda-ti timp

Orice dieta ai alege sau orice schimbari ai face, acorda-ti ragazul de a-ti perfectiona calitatile de a gati si a planifica si permite-i timpului sa treaca inainte sa te astepti sa vezi niste rezultate. Facand pasi mici si avand rabdare, sigur vei ajunge acolo unde iti doresti.

10. Gateste singura

Acorda timpul necesar gatitului folosind ingrediente proaspete. Nu iti place sa gatesti? Incepe gradual, prin a elimina o masa la restaurant pe saptamana. Daca vei gati singura, mancarea ta va avea mai putina sare, zahar si grasime decat cea cumparata, iar asta va fi spre binele siluetei tale.

11. Pastreaza un jurnal al alimentatiei

Simplul act de a nota ceea ce mananci poate avea un impact puternic asupra planului tau de pierdere in greutate. Te va face constienta de alegerile pe care le faci cu privire la alimentatie (pentru ca te vei gandi de doua ori inainte sa iti notezi acea punga de chipsuri) si iti poate atrage atentia cu privire la unele grupe de alimente pe care le neglijezi.

12. Fa doar acele schimbari cu care stii ca poti trai pentru totdeauna

Un motiv pentru care dietele dau gres este faptul ca oamenii fac schimbari radicale care nu sunt sustenabile pe termen lung. Nu exista dieta pe planeta care sa nu fi functionat pentru minim o persoana. Intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui atunci cand te gandesti ce dieta sa alegi sau ce schimbari sa faci este: imi place destul de mult pentru a putea continua sa traiesc in felul asta?

13. Include proteine in fiecare masa si gustare

Proteinele te ajuta sa te simti satula si sunt satioase. Cu cat te vei simti mai plina, cu atat vei manca mai putin. Mananca fructe si nuci la micul dejun, adauga ton si boabe de fasole salatei de pranz si alege morcovi si hummus pentru gustarea de dupa amiaza.

14. Traieste (si mananca) dupa regula 80-20

Dietele esueaza si pentru ca ne asteptam la perfectiune. Dar, daca mananci fructe, legume si proteine 80% din timp, atunci in restul de 20% poti avea gustarile care iti plac cu adevarat, cum ar fi cateva patratele de ciocolata neagra sau ocazionala cina in oras.

15. Mananca si fibre

Fibrele te mentin in forma, insa te ajuta si sa te simti satula si cel mai important, incetineaza ritmul de digerare a continutului stomacului tau. Acest lucru iti ofera o crestere a volumului de zahar din sange, ceea ce iti confera mai multa energie si o scadere a apetitului pe termen lung.

Text: Ruxandra Marin
Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet