Cele mai bune sfaturi care te pot ajuta în lupta cu kilogramele în plus

Nutriționiștii au o mulțime de sfaturi de oferit, în special atunci când vine vorba de slăbit. Cu toate acestea, care sunt cele mai importante sfaturi pe care le dau oamenilor care încearcă să scape de câteva kilograme?

Citește mai jos o listă cu cele mai importante sfaturi de care să ții cont atunci când vrei să slăbești.


1. Fii drăguță cu tine

Vorbește cu tine ca și cum ai vorbi cu o prietenă. De foarte multe ori avem discuții negative cu noi înșine. Când te gândeșți la corpul tău, este posibil să îți spui „par atât de grasă în rochia asta', dar dacă ar fi vorba de o altă persoană nu ai folosi niciodată un limbaj atât de dur. Încearcă să fii cel mai mare fan al tău și nu un inamic de temut. Această gândire negativă poate duce la apatie și la sabotarea dietei.

2. Întreabă-te dacă îți este cu adevărat foame


Învață diferența dintre senzația de foame la nivel fizic și cea la nivel emoțional. Dietele tradiționale taie foarte multe calorii, ceea ce înseamnă o schimbare drastică dacă ești obișnuită să mănânci mai mult decât are nevoie organismul tău. Când ești dezamăgită, este greu să găsești motivația pentru a continua, acesta fiind cel mai comun motiv pentru care dietele dau greș.

Atunci când îți este foame, concentrează-te pe organismul tău și hrănește-te cu alimente nutritive. Dacă vrei o gustare la ora 2 p.m. pentru că așa te-ai obișnuit, întreabă-te dacă îți este cu adevărat foame sau ești doar plictisită, obosită sau stresată. Dacă răspunsul tău este prima variantă, alege o gustare sănătoasă, iar dacă răspunsul este altul încearcă să-ți dai seama ce anume îți provoacă această stare și cum o poți rezolva.

3. Schimbarea mentalității te ajută să slăbești

Nu te mai gândi la ce nu ar trebui să mănânci. Concentrează-te asupra alimentelor și băuturilor pe care ai voie să le consumi și nu-ți pierde vremea gândindu-te la cele pe care trebuie să le elimini din alimentație. Dacă mantra ta este „Fără fast-food', atunci s-ar putea ca aceasta să fie mâncarea la care te gândești tot timpul. Concentrându-te pe alimentele sănătoase care îți plac, vei găsi un mod să le introduci în alimentația ta de zi cu zi și în felul acesta vei elimina tentațiile nesănătoase.


4. Mănâncă alimente integrale, nu „sănătoase'

Scăderea în greutate se va produce ca un efect al alegerii alimentelor integrale care asigură nutrienții de care ai nevoie. Noile cercetări în domeniu au demonstrat că multe dintre produsele pe a căror etichetă apare cuvântul „sănătos'- de exemplu „prăjituri sănătoase' – pot cauza obezitate, având în vedere că oamenii au tendința de a le mânca în exces.

5. Fă mai multă mișcare

Potrivit unui studiu, un adult are nevoie de cel puțin 150 de minute pe săptămână de sport cu intensitate medie. Este recomandată o combinație de activități precum antrenamentul de forță, cel cardiovascular și de bază pentru a slăbi în greutate. Păstrează un jurnal al activității fizice în fiecare săptămână sau folosește o aplicație și notează fiecare minut.


6. Nu renunța la grăsimi

Este o greșeală comună să crezi că trebuie să scoți din alimentație grăsimile pentru a slăbi. Omega-3 întâlnit în somon și acizii din grăsimile monosaturate (întâlniți în avocado și uleiul de măsline) ajută la slăbirea sănătoasă. Mănâncă aceste grăsimi sănătoase pentru a spori senzația de sațietate și pentru a slăbi mai ușor.

7. Fă-ți un plan

A-ți face un plan reprezintă cheia slăbitului și a unui stil de viață sănătos. Planifică-ți mesele și gustările în avans și fă cumpărături în funcție de aceste meniuri. Pregătește din timp mâncarea și găsește modalități de a include în alimentație și mâncarea sănătoasă care nu îți place. De cele mai multe ori oamenii care își fac un program își ating scopul.


8. Regândește mâncarea preferată

Nu elimina mâncarea preferată, ci învață cum să o prepari într-un mod mai sănătos. De exemplu, nu elimina pastele. Adaugă multe legume și proteine slabe precum creveții, puiul și evită sosurile grele, foarte cremoase. Amintește-ți că adevărata victorie este păstrarea greutății, nu doar pierderea rapidă a kilogramelor.

9. Fă schimbări pe care le poți respecta

Găsește un regim alimentar, un stil de viață pe care îl poți adopta pentru totdeauna. Studiile au arătat că dietele nu funcționează pentru că oamenii nu le respectă foarte mult timp. O dietă nu ar trebui să fie o listă de mese și gustări pe care o respecți din când în când. Această alimentație nu trebuie să te înfometeze sau să te transforme într-o persoană obsedată de mâncare.


10. Urmează-ți propria cale

Nu există un regim alimentar universal, care se potrivește oricui vrea să slăbească. Trebuie să găsești ce funcționează pentru tine, în funcție de nevoile și preferințele tale.

11. Nu uita de calorii

Indiferent de planul pe care îl urmezi, dacă acumulezi prea multe calorii, acestea se vor depune. Atunci când ești conștientă de câte calorii ai mâncat la micul dejun și la prânz, vei afla dacă poți comanda și desert după cină. Este un fel de buget.


12. Ia lucrurile ușor

Nu încerca să-ți schimbi dintr-o dată regimul alimentar. Schimbă-ți treptat alimentația, nu modifica și calitatea și cantitatea în același timp. Ia-o ușor și vei observa că va deveni mult mai ușor să faci aceste schimbări sănătoase.

Citește și:
7 activități de zi cu zi care te ajută în lupta cu kilogramele în plus

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet