11 remedii naturale și eficiente, pe care trebuie să le încerci

Te-ai gândit că tratamentele naturale sunt chiar eficiente și te pot scăpa de o mulțime de probleme și afecțiuni?


Remediile naturale au ajuns să fie la mare căutare de toate pasionatele de frumusețe și îngrijire. Ai fi surprinsă să afli faptul că multe dintre remediile naturale sunt mult mai eficiente față de multe dintre medicamentele pe care le găsești în farmacii. Chiar dacă ești ușor reticientă la început, înainte de a te duce la farmacie, încearcă să îți prepari acasă aceste remedii și vei vedea că sunt mult mai eficiente.


Tot mai multe femei aleg să își prepare singure cremele, uleiurile, serumurile pe care le aplică, atât pe față, cât și pe corp, din dorința de a nu mai cumpăra din comerț, dar și de a încerca metode mai prietenoase, atât cu mediul, cât și cu pielealor. Iar aici nu vorbim doar de ceea ce ține de frumusețe, ci și de alimente sau diferite plante pe care trebuie să le incluzi în stilul tău de viață pentru a preveni anumite afecțiuni.

Însă „medicina alternativă', așa cum este numită de către specialiști, este foarte căutată și ajunge să înclouiască produse ale celor mai mari brand-uri.


1. Ceaiul de ghimbir este potrivit dacă ai grețuri

Probabil că deja ai băut de mai multe ori până acum ceai de ghimbir, însă nu știi care sunt efectele acestuia. Ei bine, printre efectele antiinflamatorii, antioxidante, antistres și antivirale, el este cunoscut și pentru efectul pe care îl are asupra grețurilor. Ceaiul de ghimbir are rolul de a diminua aciditatea din stomac, însă important este să îl bei cald, și nu rece.

2. Include fructele de goji în dieta ta

Fructele de goji au un puternic efect antioxidant. Ele conțin o cantitate de betacaroten mai mare decât cea care se regăsește în morcovi, care este esențială pentru sănătatea ta. Poți folosi fructele de goji în mai multe combinații, precum în iaurturi sau în lapte. Pe lângă asta, fructele de goji sunt bogate în vitamina A, vitamina C, vitamina B, proteine, fibre, fier, calciu, magneziu, potasiu, seleniu, dar și aminoacizi.

3. Ulei de mentă pentru dureri de cap

Chiar dacă ți se pare ciudat, uleiul de mentă este unul dintre remediile pe care le poți lua în considerare dacă te confrunți cu migrene. Dacă nu ești adepta uleiurilor esențiale, ei bine, uleiul de mentă este folosit în mai multe terapii alternative. Dacă vei aplica pe tâmple ulei de mentă, vei vedea cum, după 15 minute, durerea se va reduce în mod semnificativ.


4. Ulei de avocado pentru piele deshidratată

Dacă încă nu ai încercat să incluzi uleiul de avocado în rutina ta de îngrijire, ar trebui să o faci. Uleiul de avocado, cocos și chiar de măsline sunt extrem de bune dacă te confrunți cu pielea deshidratată. Însă, ar trebui să ai grijă la tipul de ulei pe care îl achiziționezi și să fie unul extrem de pur. Încearcă să folosești creme care au în compoziție ulei de avocado.

5. Mierea este un remediu natural pentru tuse și dureri în gât


Cu siguranță te-ai confruntat de foarte multe ori până acum cu dureri în gât, dar și cu tuse și nu ai un remediu potrivit pentru această afecțiune. Mierea este un ingredient natural, un agent antiinflamator care are capacitatea de a lupta împotriva bacteriilor, dar îți și ameliorează durerea în gât.

6. Încearcă apa de trandafir pentru o piele mai sănătoasă

Dacă vrei mereu să ai pielea hidratată și lipsită de imperfecțiuni, atunci trebuie să încerci apa de trandafiri. Apa de trandafiri reduce ridurile, dar și petele pigmentare. Apa de trandafir previne uscarea pielii, care știm și noi cât de deranjantă poate fi. Chiar dacă nu are un efect puternic asupra acneei, te poate ajuta dacă te confunți cu rozacee.


7. Mușețelul reduce stările de anxietate

Te confrunți cu stări de anxietate și nu știi un remediu care să te ajute în acest sens? Ei bine, ceaiul de mușețel are capacitatea de a reduce semnificativ stările de anxietate. Încearcă să îți faci ceai din frunzele de mușețel și să bei măcar o dată pe zi o cană de ceai. Dacă nu ești adepta ceaiurilor, poți încerca și suplimente alimentare care să aibă mușețel.

8. Sarea de mare e un remediu natural împotriva psoriazisului

Psoriazisul este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni autoimune cu care se confruntă femeile. Poți recunoaște cu ușurință această afecțiune dacă celulele pielii tale cresc mult prea repede. În timp ce tratamentele locale nu își fac efectul, ai nevoie să apelezi la alte remedii. Poți folosi sarea de mare drept un exfoliat natural, dar în același timp și ca pe un tratament împotriva psoriazisului, dacă îl folosești în fiecare zi.


9. Ardeiul cayenne te ajută în cazul durerilor

Probabil că până acum ai folosit ardeiul cayenne doar în pregătirea anumitor preparate și nu te-ai gândit că te-ar putea ajuta și în cazul durerilor, cum ar fi cele de spate. Ardeiul cayenne conține capsaicină, care îmbunătățește circulația și poate chiar accelera pierderea în greutate. Dacă adaugi în fiecare preparat pe care îl ai ardeiul cayenne, vei scăpa de câteva kilograme în plus. 

10. Mănâncă alimente bogate în magneziu dacă ai probleme cu somnul


Dacă te confrunți cu insomniile, atunci ar trebui să iei în considerare faptul că ai o lipsă de magneziu din organism. Magneziul este esențial pentru organism deoarece întărește sistemul imunitar, dar și reglează ritmul cardiac. Astfel că ar trebui să incluzi în dieta ta mai multe alimente care conțin magneziu, precum legume verzi, nuci, semințe, pește, boabe de soie, banane, ciocolată neagră, fructe uscate, dar și lactatele degresate.

11. Uleiul din arbore de ceai calmează inflamațiile pielii


La un moment dat în viață, fiecare dintre noi se confruntă cu diferite imperfecțiuni ale pielii, poate chiar cu acnee, care în cele mai multe dintre cazuri poate fi extrem de gravă. Uleiul din arbore de ceai este un puternic dezinfectant la nivelul pielii și poate reduce diferitele afecțiuni pe care le ai, poate chiar și înțepături de la insecte. Dacă vrei să îl folosești strict pentru acnee și imperfecțiunile tenului, aplică câteva picături de ulei din arbore de ceai pe zonele afectate, iar a doua zi spală-te cu un gel de curățare. 

Dacă eşti interesată de terapii alternative, află şi ce este reflexoterapia – beneficii şi contraindicaţii!

Citește și:
7 trucuri simple și la îndemână pentru un stil de viață sănătos

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet