Printre efectele negative ale acestuia se numara deteriorarea danturii, acumularea de kilograme in plus si fluctuatiile bruste ale indicelui glicemic. Exista, insa, si alternative pentru zahar, unele dintre acestea fiind cu adevarat surprinzatoare, datorita accesibilitatii!
Afla mai multe despre stafide, miere, eritritol si alte 9 alimente ce pot inlocui cu succes zaharul in alimentatia ta!
1. Stafide
Stafidele sunt alimente bogate in antioxidanti si fibre si sunt inlocuitorul perfect pentru zahar, atunci cand ai de-a face cu produse de patiserie. Poti incerca sa le adaugi biscuitilor, checurilor sau prajiturilor, tot ce trebuie sa faci este sa le maruntesti cu ajutorul blender-ului!
2. Sirop de artar
Unul dintre produsele emblematice ale Canadei, siropul de artar are numeroase beneficii. Cu siguranta, nu ti-ai fi imaginat niciodata ca acest produs te poate ajuta in lupta impotriva osteoporezei, cancerului sau chiar a bolii Alzheimer, datorita continutului ridicat de polifenoli. Compusii pe baza de plante, bogati in antioxidanti au grija sa mentina tineretea intregului organism, in special pe cea a pielii noastre. Este suficient sa il adaugi cerealelor sau clatitelor de dimineata! Ai mare grija insa atunci cand alegi siropul, exista multi producatori care comercializeaza sirop artificial de artar!
3. Lamaia
Ar putea sa te surprinda aceasta sugestie, insa, lamaile sunt o sursa enorma de glucoza, creierul primind in urma consumului acestora, o cantitate necesara bunei functionari. Lamaile sunt super alimente care te pot proteja de numeroase afectiuni si iti imbunatatesc fara dubii functionarea sistemului digestiv.
4. Mierea
Acest produs nemaipomenit de dulce aduce si nenumarate foloase organismului nostru, in special, daca decidem sa substituim zaharul cu mierea. Aceasta calmeaza accesele de tuse si alergiile sezoniere, trateaza ranile si ofera nutrienti din plin care asigura buna functionare a organismului.
5. Sos de mere
Fibre, Vitamina C si potasiu sunt componentele cele mai importante oferite de sosul de mere. Acesta este substituentul perfect pentru bomboanele atat de bogate in calorii care atenteaza la silueta. Pentru ca sa te bucuri de tot ce are de oferit sosul de mere, nu neglija coaja acestuia. Un alt truc este sa adaugi putina scortisoara! Acest sos poate fi adaugat si in loc de unt sau ulei, atunci cand prepare prajituri sau checuri.
6. Scortisoara
Acest condiment atat de popular si prezent in majoritatea bucatariilor reprezinta o sursa inepuizabila de beneficii pentru bunastarea organismului nostru. Proprietatile anti-inflamatorii, bagajul impresionant de antioxidanti si capacitatea de a lupta impotriva bolilor cardiace si neurodegenerative recomanda scortisoara drept un super aliment. Renunta la zaharul din cafea si adauga, in schimb, putina scortisoara. Vei observa imbunatatirea starii sistemului tau imunitar in scurt timp!
Page: 1 2