10 motive pentru a bea un pahar de vin rosu la fiecare cina

Vinul rosu poate fi considerat una dintre cele mai sanatoase bauturi alcoolice, daca vei consuma doar un pahar pe zi.

10 motive pentru a bea un pahar de vin rosu la fiecare cina

Acesta este foarte bogat in nutrienti iar oamenii de stiinta spun ca, baut in moderatie, poate aduce nenumarate beneficii sanatatii tale.

Scade nivelul zaharului din sange

Un nou studiu demonstreaza ca persoanele cu diabet zaharat tip 2, ce beau un pahar de vin la cina, rosu ori alb, au nivelul de glucoza din sange mai scazut decat cele ce beau un pahar de apa.

Vei adormi mai usor


Acelasi studiu demonstreaza ca bautorii de vin dorm mai bine. Desigur, vinul este asociat cinei, care absoarbe alcoolul.

Iti subtiaza talia

Un produs chimic gasit in vinul rosu ajuta la arderea grasimilor. Acidul elagic incetineste cresterea numarului de celule adipoase existente si ajuta la prevenirea formarii unora noi.

Racesti mai rar

Un studiu spaniol facut pe 5000 de persoane a descoperit ca bautorii de vin au 40% mai putine sanse sa raceasca fata de cei care nu beau vin decat ocazional.

Tine depresiile departe

Dupa un studiu pe 6000 de persoane ce a durat sapte ani, s-a descoperit ca bautorii de vin au sanse mai mici sa sufere de depresie. Asta se intampla indiferent daca beau doua pahare pe saptamana sau un pahar pe zi. Totusi, cei care beau mai mult de atat, treceau de o limita de la care sansele de depresie incepeau sa creasca.

Ajuta memoria

Daca bei vin rosu moderat, sansele riscului de dementa scad cu 23%. Acest fapt se datoreaza imbunatatirii circulatiei sanguine spre creier, fapt ce ajuta la regenerarea constanta a celulelor.

Reduce numarul cariilor

Avand proprietati antibacteriene, vinul rosu ajuta la protejarea dintilor prin scaderea numarului bacteriilor din cavitatea bucala.

Te poate proteja in fata unor anumite tipuri de cancer

Barbatii ce beau intre patru si sapte pahare de vin pe saptamana au un risc redus cu 50% de aparitie a cancerului de prostata. De asemenea, se pare ca resveratrolul reduce riscul cancerului de colon, tot cu 50%. Sansele de a avea un atac de cord scad considerabil. Numeroase studii au aratat ca bautorii de vin rosu au nivelul de colesterol HDL – un tip de colesterol ce iti protejeaza inima- mai ridicat. De asemenea, vinul rosu subtiaza sangele, ceea ce inseamna mai putine sanse ca arterele tale sa fie blocate.

Vei trai mai mult!

S-a descoperit ca resveratrolul provoaca regenerarea celulelor responsabile cu sistemul imunitar. Nivelul acestora are tendinta sa scada odata cu inaintarea in varsta. Rezultatele unui studiu a aratat ca efectul resveratrolului pe soareci a fost de a le dubla rezistenta si durata de viata.

Asadar, ridica paharul in cinstea sanatatii tale! Iar daca nu esti o bautoare de vin, nicio problema. Poti sa iti alimentezi rezerva de resveratrol mancand fructe de padure, struguri si alune.

Text: Lavine Jianu
Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet