Dar, să nu ne gândim acum la cât de benefic este sportul, ci la faptul că există posibilitatea să aibă și un efect negativ asupra ta, implicit asupra sănătății tale. Chiar dacă sportul te revigorează și îi redă pielii tale atât elasticitate, cât și luminozitate, te poate și suprasolicita.
Pielea ta este ca o carte de vizită în fața celorlalți, iar din acest motiv ar trebui să acorzi o foarte mare atenție și să te îngrijești în fiecare zi de ea. Până la urmă, pielea este afectată de extrem de mulți factori externi, precum poluarea orașului și alegerile pe care le facem în ceea ce privește stilul de viață.
Astfel, iată care cele 10 moduri prin care mișcarea te poate ajuta, dar și îți poate face rău:
1. Exercițiile fizice îți păstrează pielea sănătoasă
Dacă îți formezi o rutină în ceea ce privește exercițiile fizice, vei vedea într-adevăr îmbunătățiri la nivelul pielii tale. Făcând exerciții în fiecare zi, îți păstrezi nivelul de oxigen și de nutrienți necesari pielii tale pentru a fi sănătoasă și pentru a produce colagen. De asemenea, transpirația are și un impact pozitiv deoarece prin acest fel pielea ta nu va mai fi la fel de încărcată. Desigur, trebuie să îți cureți tenul atât înainte de a face sport, cât și după.
2. Fluxul sanguin crește în timpul exercițiilor fizice
Dacă observi faptul că pielea ta are o luminozitate care nu se datorează cremelor pe care le folosești, te-ai putea gândi la faptul că acea strălucire vine de la exercițiile fizice pe care le faci. Ar trebui să știi faptul că acea luminozitate se menține mult timp după ce faci sport. Pe lângă asta, mai este și starea de bine pe care ți-o dă faptul că ți-ai acordat timpul doar ție și sănătății tale mentale.
3. Exercițiile făcute afară îți pot afecta pielea
Pe cât de mult ne dorim să avem un bronz natural și uniform, pe atât de periculos este deoarece razele ultraviolele în mod clar îți vor afecta pielea. Indicat este să folosești creme cu protecție solară ridicată și să respecți orele la care ar trebui să ieși afară. De asemenea, trebuie să ai în vedere faptul că pe față ar trebui să folosești creme care nu conțin niciun fel de ulei, asta pentru a nu-ți încărca și mai mult tenul.
4. Îți pot apărea diferite iritații pe piele
Atunci când îți apar mai multe iritații după ce ai făcut sport, ai putea să te gândești la faptul că ele pot fi cauzate de antiperspirantele pe care le folosești, care foarte multe dintre ele conțin aluminiu, un ingredient extrem de nociv pentru pielea noastră. Folosește antiperspirante pe bază de ingrediente naturale și delicate cu pielea ta.
5. Sportul îți poate agrava rozaceea
Sportul poate fi ușor periculos pentru persoanele care se confruntă cu rozacee deoarece aceasta se poate agrava. Poți apela la mai multe creme care acționează local, însă dacă îți dorești un remediu care să fie eficient, apelează la serumuri care calmează rapid zona afectată.
6. Dacă porți machiaj în timpul sportului îți poți bloca porii
Cine a spus că pentru a fi frumoasă atunci când faci sport trebuie să fii neapărat machiată? Foarte multe femei apelează la machiaj în momentul în care fac exerciții fizice, însă acest obicei îți poate provoca mai multe afecțiuni la nivelul pielii, precum blocarea porilor. Demachiază-te întotdeauna și folosește un gel de curățare atât înainte, cât și după ce faci sport.
7. Dacă nu faci duș după ce ai făcut sport ți se poate agrava acneea
Chiar dacă te-ai demachiat corespunzător și ai folosit mai multe etape, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să nu mai faci duș chiar după ce ai făcut sport. Dacă sari peste această etapă, poți contacta mai multe bacterii care îți pot agrava acneea pe care deja o ai.
8. Te poți confrunta cu probleme ale scalpului
Problemele scalpului pot fi destul de deranjante și te pot împiedica să îți aranjezi părul și să folosești produsele de styling pe care ți le dorești. Cu cât scalpul tău produce mai mult ulei, cu atât mai mult ești predispusă la o dermatită seboreică, o afecțiune care poate produce mătreață, roșeață în mai multe părți ale corpului, în special pe scalp.
9. Dacă faci sport în spații deschise te poți confrunta cu diferite probleme
Fie că alegi să faci sport afară, în aer liber sau în sala de sport, ar trebui să acorzi o foarte mare atenție locului în are faci sport și mai ales, dacă este curat. Te poți alege cu mai multe bacterii care la rândul lor produc mai multe boli contagioase, precum herpes. Pentru a le evita, trebuie să fii atentă să îți cureți foarte bine echipamentul și articolele vestimentare pe care le folosești.
10. E benefic să faci sport atunci când ești stresată
Este deja cunoscut faptul că sportul făcut în mod regulat te ajută în ceea ce privește gestionarea stresului, care, din păcate, afectează tot mai mulți oameni, dar și tineri în zilele noastre. Stresul îți poate cauza rozacee, eczema și chiar urticarii. Pentru a nu te confrunta cu niciuna dintre acestea, formează-ți o rutină cu câteva exerciții fizice pe care să le faci în fiecare zi.
Citește și:
De ce curele de detoxifiere nu sunt atât de sănătoase pe cât credeai
Foto: Arhiva ELLE