10 mituri legate de slăbit pe care le vei auzi și în 2020 și pe care trebuie să le ignori

Suntem în permanență înconjurați de mituri, fie că vorbim de frumusețe, sănătate și chiar slăbit, iar din acest motiv, ar trebui să fii atentă la ceea ce incluzi în stilul tău de viață.

Dietele par a fi subiectul tot mai des adus în discuție în ultima vreme, mai cu seamă că avem extrem de multe surse de informare, inclusiv rețelele de socializare. Iar când vine vorba de inovații și de ceea ce am putea face să slăbim, atunci în mod cert trebuie să acordăm o foarte mare atenție deoarece unele sfaturi pe care le primim pot fi nepotrivite și ne pot afecta sănătatea.


Din acest motiv, există și o serie de mituri pe care cu siguranță le-ai auzit până acum și de care nu vom scăpa chiar atât de ușor. Înainte de a urma orice fel de dietă, ar trebui să discuți cu un medic deoarece el îți va spune ce anume se potrivește stilului tău de viață, iar astfel poți evita să te confrunți cu diferite probleme de sănătate.

Așa că, ți-am pregătit o listă curprinzătoare cu 10 mituri pe care le vei auzi și în 2020:

1. Dacă mănânci grăsimi, te îngrași


Mai mult ca sigur ai auzit până acum de această dezbatere conform căreia grăsimile nu sunt bune pentru organismul nostru. Acestea au mai multe calorii decât carbohidrații sau chiar proteinele, iar din acest motiv, foarte multe persoane încearcă să le evite. În realitate, ar fi mai indicat să consumăm grăsimi în detrimentul unor gustări nesănătoase, precum chipsuri sau dulciuri. În acest sens, poți consuma avocado, unt de arahide, nuci, semințe de susan, semințe de dovleac sau pește gras, precum somon sau ton.

2. Nu contează câte calorii consumi

Foarte multe femei încearcă să își calculeze caloriile, astfel încât în fiecare zi să aibă același număr. Cu toate acestea, e destul de greu să faci acest lucru, mai cu seamă că acest obicei nu îți oferă în mod precis informații cu privire la valoarea nutrițională a alimentelor pe care le consumi. În plus, nu caloriile contează, ci felul în care combini alimentele și reușești să ai un stil de viață sănătos.


3. Carbohidrații nu sunt potriviți într-o dietă

Deja nu mai este un secret că foarte multe persoane evită cu orice preț să includă în dieta lor carbohidrații. Însă, întrebarea ar fi de ce? Avem tendința de a crede că, dacă îi eliminăm complet, vom reuși să slăbim mai repede. Însă, ar trebui să consumi carbohidrați sănătoși, cum ar fructe, legume, cereale integrale sau semințe. Însă, experții ne sfătuiesc să renunțăm la dulciuri, pâine, paste și produse de patiserie.


4. Dacă mănânci seara, te îngrași

Unul dintre cele mai răspândite mituri de-a lungul timpului ne spune că, dacă mâncăm seara, ne îngrășăm. Însă, trebuie să reții faptul că nu ar trebui să mănânci cu 3-4 ore înainte de a te culca. Cu toate astea, ar fi indicat ca alimentele pe care le mănânci seara să nu aibă mai mult de 200 de calorii. În acest sens, poți mânca cereale integrale, ovăz, humus, quinoa, sau chiar fructe, precum banane, cireșe sau kiwi.

5. O dietă se poate potrivi tuturor


Cu siguranță ai încercat până acum mai multe diete, însă niciodată nu a dat rezultatele pe care ți le doreai. Și este și normal să te întrebi de ce. Ei bine, răspunsul ar fi faptul că întotdeauna trebuie să te consulți cu un medic atunci când îți propui să slăbești deoarece el îți va spune ce anume ar trebui să mănânci și ce nu. În plus, pe lângă o dietă echilibrată, ar trebui să faci exerciții fizice, să dormi cel puțin opt ore pe noapte, dar și să te hidratezi corespunzător.


6. Suplimentele alimentare te pot ajuta să slăbești

Și în privința suplimentelor alimentare există numeroase controverse deoarece ele nu te pot asigura de faptul că, într-adevăr, vei slăbi. Însă, reține faptul că majoritatea pastilelor de slăbit au la bază amfetamină, iar ele pot acționa asupra sistemului nervos. Chiar dacă pe moment te pot face să nu îți mai fie foame, pe termen lung te pot afecta. Astfel încât, singura modalitate prin care poți slăbi este să ai un stil de viață sănătos.


7. Trebuie să mănânci de dimineață dacă vrei să slăbești

Încă de mici ni se induce ideea conform căreia în fiecare zi trebuie să mâncăm de dimineață. Însă, acest obicei nu ne asigură și că vom pierde câteva kilograme. Desigur, dacă mănânci dimineața, poți evita ca în restul zilei să te atingi de gustări nesănătoase, dar totul depinde și de capacitatea fiecărui organism de a asimila alimentele și de a arde calorii. 

8. Vei slăbi dacă renunți la gluten

Glutenul se regăsește în ovăz, orz, secară, paste sau mezeluri. Însă, nu există neapărat o legătură între gluten și slăbit, ci mai degrabă că ar trebui să fim atenți la cantitatea acestuia. Dacă alegi să nu mai consumi gluten, acesta poate reduce riscul mai multor boli, cum ar fi diabetul de tip II sau cancerul colorectal.


9. Trebuie să faci sport ca să arzi caloriile

Chiar dacă avem impresia că doar mersul la sală sau alergatul ne ajută să ardem calorii, află că există o mulțime de moduri prin care poți să arzi chiar mai multe calorii. În primul rând, ar trebui să fii atentă să mănânci cât mai puțin și des deoarece dacă mănânci prea mult, îți va fi destul de greu să fii și activă. Dacă nu vrei să te antrenezi, poți dansa, poți face o plimbare sau chiar să apelezi la yoga sau pilates.

10. Mâncarea sănătoasă nu poate fi delicioasă

Probabil că atunci când te gândești la mâncare sănătoasă, ai impresia că ea nu poare fi deloc gustoasă și că nu o poți mânca sub nicio formă. Dar, există nenumărate rețete pe care le poți încerca și care te vor ajuta, însă ar trebui ca în permanență să experimentezi noi alimente și să vezi ceea ce îți place. 

Citește și:
Dietele pe care specialiștii ne recomandă să le evităm

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet