10 gustări recomandate de nutriționiști, pentru o stare bună de sănătate și o siluetă armonioasă

Iată care sunt 10 cele mai recomandate gustări de către nutriționiști, delicioase și ușor de preparat, care te vor ajuta să ai o siluetă armonioasă.

10 gustări recomandate de nutriționiști, pentru o stare bună de sănătate și o siluetă armonioasă

Cine nu iubește gustările dintre mese? Fie că ești la birou și nu ai timp să ieși la masă sau vrei să ronțăi ceva rapid în mașină sau pur și simplu ai poftă de o mică gustare, este un obicei pe care îl avem cu toții. Însă nu toate gustările sunt sănătoase și te ajută să te menții în formă. Datorită unui clasament făcut de niște nutriționiști americani, vă oferim câteva idei pentru niște variante mai sănătoase, cu care nu vei da greș. Fie că vrei o gustare sărată sau una dulce, această listă include toate preferințele.

Gustările sănătoase nu înseamnă doar calorii scăzute, alegerile potrivite te vor face să nu-ți fie foame până la următoarea masă și îți vor da vitaminele și energia necesară pentru toată ziua. Așadar, iată care sunt cele 10 gustări care merită încercate și alese de acum încolo!

Popcorn

Nutriționista Sarah O’Neill susține că popcornul poate fi o gustare sănătoasă în anumite cazuri, „popcornul simplu este slab în grăsimi și zahăr și este o variantă bună, deseori conținând mai puțin de 100 de calorii pe pungă”. Conform mai multor studii, popcornul este mai sățios decât chipsurile, acesta fiind făcut din cereale intregrale, care sunt bogate în fibre (acest lucru poate reduce riscul de boli cardiovasculare, obezitate și diabet de tip 2).

Edamame

Păstăile de edamame sunt o gustare bună și foarte ușor de pregătit, este suficient să cumperi o pungă de edamame congelate și să o ții în congelator. Iar când ți se face poftă de o gustare pune-le la cuptorul cu microunde la decongelat și gustarea este gata!

Fructe proaspete

Poate una dintre cele mai simple și gustoase gustări, care va fi mereu o alegere mai bună decât gustările din supermarket, o reprezintă fructele. Indiferent de alegere, fructele sunt bogate în fibre și apă. Toate variantele de mai jos sunt echivalente a unei porții dintre cele 5 recomandate pe zi (aproximativ 80g): un măr, o banană, 2 mangarine sau prune, 1 felie mare de pepene sau ananas.

O palmă de migdale

Nutriționista Fiona Hunter a declarat că migdalele sunt gustarea ei preferată, pe care o ia peste tot cu ea. „Migdalele conțin o grămadă de nutrienți precum proteine, fibre, vitamina E, B și calciu – 25 de grame de migdale este cantitatea perfectă pentru o gustare și conține 150 de calorii”, a spus aceasta. De asemenea, le poți combina și cu câteva bucățele de fructe sau cu iaurt.

Ciocolată

Ciocolata este în mare parte o gustare pe placul tuturor, dar mai ales pe placul copiilor, însă atenție nu orice tip de ciocolată este sănătos. Doctorița Sarah O’Neill recomandă ciocolata negră (cu procentaj de peste 70% de cocao), aceasta „conține antioxidanți precum polifenoli și are cea mai mică concentrație de zahăr. Iar din cauza intensității sale te va sătura mult mai repede decât altele, așa că nu trebuie să mănânci mai multă”.

„Rice Cakes”

„Prăjiturile din orez sunt cea mai sigură variantă, în special cele din cereale integrale”, a spus O’Neill. Acestea pot fi o variantă foarte bună atât simple, cât și cu topping. Poți să le folosești pe post de pâine și să le ungi cu unt de arahide sau brânză cremă fără grăsimi.

O ceașcă de iaurt grecesc, cu conținut scăzut de grăsime, și mure

O porție de iaurt grecesc cu 0% grăsimi are doar 97 de calorii (170g) și conține 17.5g de proteine care te vor face să te simți sătulă pe o durată de timp mai mare. Mai mult, poți alege dintre nenumăratele variante de topping-uri, fie că este vorba despre fructe, nuci, cereale sau ciocolată.

Hummus low fat cu legume crude tăiate bucățele

Hummusul este un preparat bogat în proteine și fibre, iar conținutul de fier îți va da mai multă energie. Hummusul se găsește și în varianta low fat, pe care îl poți combina cu legume crude precum morcov, castravete sau țelină. De asemenea, poți să-l faci și tu acasă într-un blender: adaugi boabele de năut, usturoi, ulei de măsline, tahini, sare și lămâie.

Prăjituri de ovăz cu drojdie

Nutriționista Charlotte Stirling-Reed spune că „prăjiturile de ovăz sunt perfecte pentru un boost de energie între mese, iar drojdia este o sursă importantă de vitamine B, esențiale pentru vegetarieni și vegani”.

Variante sănătoase pentru acadele

Ca pentru orice alt aliment dulce, există mereu și o alternativă sănătoasă fără zahar, pe care o poți găsi în magazine BIO sau în farmacii. De asemenea, mai există o variantă destul de simpatică pe care o poți face și acasă: pui niște fructe în blender ca și cum ai face un smoothie, apoi pui conținutul într-o formă specială de înghețată și înfigi un bețisor și le lași să înghețe la congelator.

Citește și:
Îți e teamă că mănânci mai mult decât e necesar în această perioadă? Acestea sunt motivele

Text: Alexandra Dima
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet