10 gânduri toxice pe care trebuie să le abandonezi dacă vrei să fii fericită

La începutul fiecărui an avem grijă să ne propunem câteva obiective pentru perioada care urmează, iar de cele mai multe ori, uităm să ne impunem să gândim pozitiv, să nu mai pierdem timpul și să profităm de fiecare zi pentru a face un lucru semnificativ.

10 gânduri toxice pe care trebuie să le abandonezi dacă vrei să fii fericită

În fiecare zi, ne construim zeci de gânduri negative despre lucruri care nici măcar nu s-au întâmplat, care, probabil, sunt departe de realitate și dincolo de posibilitatea de a se concretiza în viitorul apropiat. Studiile arată că aceste gânduri pot duce chiar și la dezvoltarea unor boli fizice, cum ar fi probleme ale inimii.

Propunându-ți să gândești pozitiv în situații care par dificile îți va îmbunătăți considerabil starea de spirit, dar și sănătatea corpului. Așa că renunță la aceste 10 gânduri toxice pe care experții le consideră ca fiind distrugătoare pentru fericirea ta:

Voi termina mai târziu ceea ce am de făcut

Vizionarea ultimului sezon din serialul care te-a captivat în ultima perioadă este un mod foarte relaxant de a-ți petrece timpul liber, însă atunci când amâni lucrurile pe care le ai de făcut în detrimentul unor astfel de activități, vei acumula stres. Găsește-ți motivația, chiar dacă poate părea dificil, și propune-ți să termini tot ce ai de făcut, înainte să lenevești pe canapea. O metodă foarte bună pentru stimularea motivației este întocmirea unei liste cu lucrurile care trebuie rezolvate, pe care să le bifezi după ce le-ai finalizat.

Grija de sine este egoistă

Grija de sine este o investiție în urma căreia beneficiezi tu, dar și persoanele care te înconjoară. Așa că învață să refuzi activitățile la care nu îți face plăcere să fii prezentă și fă exact ceea ce te pasionează și îți aduce bucurie.

Viața lor este mult mai bună decât a mea

Este atât de simplu să te uiți pe rețelele sociale și să presupui că toată lumea are o viață perfectă, superioară ție. Această supoziție este, de cele mai multe ori, departe de adevăr. Ceea ce vezi este doar exteriorul, nu știi cu exactitate ce se petrece dincolo de aparențe. De aceea, nu ar trebui niciodată să-ți compari viața cu a celorlalți.

Voi fi fericită atunci când…

Nu-ți lega fericirea de un eveniment din viitor. Gândește-te la starea pe care o vei avea atunci când îți vei îndeplini obiectivele, însă încearcă să parcurgi cu plăcere drumul până acolo. Începe cu schimbări mici.

Mi-aș dori să arăt mai mult ca ea

Revenim la ce am spus mai sus. Este foarte simplu să te uiți prin reviste sau în social media și să ajungi la o stare negativă pentru că nu arăți ca un model. Nimic din această atitudine nu este sănătoasă pentru fericirea ta. Deși antrenamentul fizic și o nutriție echilibrată reprezintă întotdeauna o idee bună, dorindu-ți ca aspectul tău să fie complet diferit este doar un mod toxic de a-ți induce o stare deplorabilă.

O să încerc

Cuvântul „încerc” ne oferă siguranța că este în regulă să eșuăm, că nu trebuie să depunem atât de mult efort pentru a duce la bun sfârșit un proiect. Gândurile și cuvintele sunt foarte puternice și ne afectează acțiunile atunci când îndeplinim o cerință. În loc de „o să încerc”, spune „o voi face”, „mă voi strădui”, „pot să fac acest lucru”.

Dacă nu este perfect, nu merită să-l fac

Dacă faci doar lucrurile în urma cărora crezi că poți obține un rezultat perfect, ar însemna să nu faci niciodată nimic. Acest mod de gândire este dăunător, deoarece elimină acea frază esențială pentru dezvoltarea unei noi abilități – „când trebuie să fim liberi să eșuăm și să ne zbatem pe parcurs ne dăm seama de ceea ce trebuie făcut”. 

Nu știu cum

Secretul de a duce la capăt o cerință care pare imposibilă este de a te concentra mai întâi pe lucrurile pe care le poți face. Când ești concentrată să afli cum se realizează pașii de la 1 la 50, se instalează gândul că nu vei putea obține rezultatul dorit, așa că vrei să abandonezi totul. Îți vei da seama de ceea ce ai de făcut după ce parcurgi pașii unul câte unul.

Ar fi trebuit să…

Aproape orice urmează după „ar fi trebuit să” reflectă dezamăgire, o oportunitate pierdută, o comparație toxică între un ideal și realitate. Aceste remarci sunt autodistructive și pot avea un impact negativ asupra încrederii de sine.

Nu ar trebui să mă simt așa

Învinovățindu-te pentru sentimentele pe care le ai este ca și când te-ai învinovăți pentru temperatura corpului. Nu este ceva ce poți controla. Dacă ne-am putea alege sentimentele, cu toții am fi mereu fericiți.

Citește și:
Consumul de vitamine și greșelile pe care probabil nu știai că le faci

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet