Poate ca ai evitat-o pana acum din cauza gustului ei dulce atat de pregnant ori pentru ca nu stiai exact in ce forma e cel mai bine sa o consumi.
Si, sa fim sincere, multa lume nu stie cum sa prepare sfecla rosie. Am decis sa elucidam misterul: iti spunem exact ce beneficii aduce consumul de sfecla rosie si iti dam cateva idei pentru a o include in regimul tau alimentar. Pentru ca da, este o leguma miraculoasa pe care ar trebui s-o consumam mai des, mult mai des decat o facem.
1. Sfecla rosie este o sursa excelenta de antioxidanti si de nitrati naturali. Acestia din urma stimuleaza eliberarea oxidului nitric, cu rol de imbunatatire a circulatiei sanguine.
2. Pe langa antioxidanti, sfecla rosie este extrem de bogata in vitamine importante pentru buna functionare a organismului. Printre ele, vitaminele A, C, E, B1, B2, B2, C, acid folic dar si fibre, magneziu, fier, cupru si fosfor. Si nu doar atat: sfecla rosie are cea mai mare cantitate de vitamina K continuta de o leguma!
3. Sfecla rosie scade tensiunea arteriala si te protejeaza de bolile cardiovasculare. Consumul ei ajuta la dilatarea arterelor si impiedica formarea cheagurilor si depunerea colesterolului pe vasele de sange. In plus, continutul crescut de potasiu ajuta la intarirea muschiului inimii.
4. Poate nu stiai, dar sucul proaspat de sfecla rosie are efect antiinflamator si este un remediu eficient pentru starile de epuizare fizica. Pentru efectul sau energizant, sucul de sfecla rosie este recomandat sa fie consumat dimineata.
5. Sfecla rosie contine de asemenea iod, fiind recomandata celor cu tulburari ale glandei tiroide.
6. Asa cum poate ai auzit, sfecla este una dintre cele mai laudate legume atunci cand vine vorba despre proprietatile sale anticancerigene. Ea combate aparitia celulelor canceroase si stimuleaza productia de celule rosii, fiind un stimulent excelent pentru sistemul imunitar si avand capacitatea de elimina toxinele din organism.
Page: 1 2