Piele uscată, circulația sângelui încetinită, iritabilitate sau senzație de oboseală, toate acestea sunt consecințele deshidratării. Pentru a evita aceste stări, ai grijă să bei constant apă și să consumi alimente cu un procentaj ridicat de apă.
Apa este cel mai important nutrient de care organismul tău are nevoie. În cazul în care nu te hidratezi suficient, pot apărea migrene, indispoziții sau chiar probleme cu rinichii. Pe lângă consumul zilnic a doi litri de apă, o cantitate bună poate fi asimilată din diverse alimente, care pe lângă faptul că te vor hidrata îți vor oferi și o multitudine de alte beneficii.
Descoperă ce alimente trebuie să consumi pentru a te menține hidratată!
Nu numai că este delicios, dar are extrem de puține calorii, îmbunătățește sănătatea inimii și reduce inflamațiile. Este alcătuit din apă în proporție de până la 92% și reușește să scadă riscul de obezitate, să regleze digestia, să întărească sistemul imunitar și să îmbunătățească calitatea pielii, hidratând-o în profunzime.
Fiind alcătuiți din 95% apă, castraveții sunt un mod foarte bun de a te hidrata prin alimentație. Pe lângă cantitatea mare de apă, conțin și o serie de minerale și vitamine precum A, B, C, acid folic, calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc și siliciu. Pe lângă faptul că ajută la hidratare, aceștia au beneficii multiple și asupra pielii, părului și unghiilor. Multe produse cosmetice au în componența lor extract de castravete mulțumită proprietății sale antioxidante.
Conține până la 95% apă, iar datorită procentajului atât de mare, țelina are foarte puține calorii și este des folosită în dietele de slăbire, ajutând la normalizarea tranzitului. De asemenea are un conținut bogat în fibre, vitaminele A, B, C, calciu, fier, potasiu și magneziu. Este un aliment ideal pentru a reduce inflamația și ajută la combaterea retenției de apă.
Sunt alcătuite din 88% apă și sunt gustarea perfectă, fie că alegi să le consumi ca atare, fie cu iaurt sau într-un smoothie. Sunt bogate în vitamine, minerale și substanțe cu rol antiiflamator, antibacterian, antiîmbătrânire și anticancerigen. De asemenea, detoxifică ficatul, întăresc sistemul imunitar și previn anemia.
Are unul dintre cele mai mari procentaje, conținând până la 96% apă , ceea ce o face unul dintre alimentele ideale de consumat atunci când te simți deshidratată. De asemenea, are un conținut caloric foarte scăzut, fiind des recomandată în diete. Pe lângă asta, este un aliment bogat în fibre, vitamina C și acizi grași ca Omega-3 și Omega-6.
Au peste 95 % apă și sunt o sursă excelentă de vitamina C, prevenind îmbătrânirea prematură a celulelor și au un conținut mare de fibre, ajutând astfel la menținerea unui tranzit intestinal sănătos. De asemenea, combat retenția apei în organism și fiind bogate în antioxidanți, te ajută să ai o piele frumoasă și strălucitoare.
Conțin între 86 și 95 % apă și au o multitudine de beneficii asupra organismului. Datorită proprietăților de detoxificare, aceștia ajută la eliberarea ficatului de toxine și la ameliorarea acneei. De asemenea, tratează și petele pigmentare, hrănesc celulele dermei, au proprietăți antioxidante și datorită cantității mari de apă previn deshidratarea pielii.
Are până la 91% apă și este un aliment extrem de benefic pentru sănătatea ta, fiind o sursă importantă de minerale, vitamine și fitonutrienți. Este perfect pentru o cură de detoxifiere, pentru combaterea anemiei, datorită conținutului mare de fier, pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, dar și pentru menținerea unui ten sănătos, hidratând pielea, ameliorând acneea și ridurile.
Grepfrutul este un alt aliment care te va ajuta să te hidratezi, având până la 91% apă în componența sa. Este bogat în fibre, vitaminele A, C, beta-caroten și potasiu. Induce senzația de sațietate și are un număr mic de calorii, așa că este ideal în curele de slăbire, favorizând scăderea în greutate. Totodată reduce colesterolul, are efect antidiabetic și anticancerigen și ajută la funcționarea corectă a inimii. Include-l în alimentația ta zilnică, fie că alegi să îl consumi dimineața, la micul dejun sau pe post de gustare între mese.
Este un aliment extrem de recomandat de către nutriționiști datorită capacității sale de a oferi senzația de sațietate. Cu 80% apă în componența sa, brânza cottage este și o sursă foarte bună de calciu și proteine.
Vezi cu ce poti inlocui alimentele de dulce in post!
Foto: Instagram (@parisinfourmonths)