Asigură-te că ai următoarele 10 alimente mereu în frigider sau în cămară!
1. Nuci
Puse pe sandwich-ul toast din pâine de secară, adăugate în smoothie-uri/piureuri sau pur și simplu pe felii de mere, nucile ajută la menținerea senzației de sațietate.
2. Fructe proaspete
O altă modalitate prin care poți mânca ceva rapid și sănătos când ești extrem de ocupată: fructe de sezon, portocale, mere și pere sunt esențiale; nu trebuie decât să le iei și să pleci.
3. Proteine gata de consumat
Pentru zilele în care nu ai timp să gătești, să ai în frigider proteine gata de consumat îți va potoli foamea fără a recurge la snacks-uri nesănătoase. Gătește în avans piept de pui sau quinoa la începutul săptămânii astfel încât să poți prepara o cină rapidă când ești acasă. Totodată, dacă ești în căutarea unei mese bogate în proteine, somonul poate fi gătit extrem de rapid.
4. Taie legume
Ai grijă ca întotdeauna să ai câteva legume la îndemână atunci când poftești după ceva gustos. Morcovii, țelina și feliuțele de ardei gras pot fi mâncate atât individual, cât și cu un sos sănătos.
5. Lămâie
Stoarce lămâia într-un pahar cu apă sau în ceai pentru un plus de detoxifiere. Păstrează în frigider o sticlă cu apă, lămâie, castraveți și ghimbir pentru a te menține hidratată și energizată.
6. Iaurt grecesc
În loc să optezi pentru un desert bogat în calorii, servește un iaurt grecesc cu fructe. Totodată, iaurtul grecesc e o alegere extrem de sănătoasă pe care o poți servi în detrimentul oricărui unt.
7. Ouă
Câteva ouă fierte păstrate în frigider reprezintă o opțiune extrem de sănătoasă, bogată în proteine. Totodată, ouăle sunt excelente pentru micul dejun.
8. Humus
Condimentele bogate în proteine alături de o cană de legume tăiate sunt o gustare minunată pe care o poți folosi în detrimentul oricărui dressing de maioneză folosit în salate.
9. Baby spanac
Baby spanacul reprezintă o modalitate ușoară prin care poți adăuga nutrienți la aproape fiecare masă. Pus peste pizza, paste, sandwich-uri, supe – practic, peste orice – vei avea parte de un plus de vitamina A, dar și de alți nutrienți. Nu uita de smoothie-uri – nu le va schimba deloc gustul.
10. Lapte de migdale
E un înlocuitor versatil al laptelui în cadrul multor rețete, cu mai puține calorii și grăsimi. Folosește-l în smoothie-uri, în prăjituri vegane sau consumă-l cu granola & cereale. Dacă ai la dispoziție un blender, îți poți prepara lapte de migdale chiar la tine acasă.
Citește și:
Ce se întâmplă în organismul tău atunci când renunți la carne
Foto: Arhiva ELLE