Alex Dohotaru, AR/VR & AI Technologist: „Este o oportunitate unică de a depăși limitele a ceea ce AR poate face în industria modei”

Alex Dohotaru, AR/VR & AI Technologist: "Este o oportunitate unică de a depăși limitele a ceea ce AR poate face în industria modei"

ELLE: Cum ai primit propunerea de a crea, în premieră în România, un filtru AR pentru un articol vestimentar într-un editorial de modă?
Alex Dohotaru: La primirea propunerii, am conștientizat că acest proiect aduce un plus de inovație în domeniul modei și tehnologiei din România. Crearea unui filtru AR pentru un obiect vestimentar ca parte a unei editorial de modă mi-a arătat că suntem într-adevăr la pragul unei noi ere. A fi un pionier în România pentru un proiect atât de inovator și creativ este o oportunitate unică de a depăși limitele a ceea ce AR poate face în industria modei. A fost o șansă de a-mi îmbina pasiunea pentru AR cu interesul pentru lumea modei și de a arăta cum tehnologia poate transforma experiențele noastre.

ELLE: Ce te-a entuziasmat la acest proiect?
A.D.: Acest proiect mi-a stârnit curiozitatea și entuziasmul prin faptul că am avut ocazia să integrez două pasiuni – tehnologia realitatii augmentate (AR) și moda.
Entuziasmul meu a fost alimentat de provocarea de a transforma o piesă vestimentară a unui designer renumit, Lucian Broscățean, într-o experiență interactivă și virtuală, care să aducă un zâmbet pe fața utilizatorilor și să le ofere o perspectivă diferită, forward-thinking, asupra lumii modei.

ELLE: Povestește-ne, în termeni ușor de înțeles pentru oricine, ce a însemnat procesul de generare a filtrului AR pentru prima coperta „purtabilă” din România.
A.D.: Procesul de creare a filtrului AR a presupus o colaborare strânsă cu designerul Lucian Broscățean, pentru a elabora conceptul. Folosind schițele și planurile vestimentare, am creat un model 3D, iar apoi am dezvoltat filtrul AR și de asemenea l-am simulat virtual pe pozele cu modelul real. Acest demers m-a provocat să utilizez o combinație de software-uri inovatoare, permițându-mi să combin tehnologia și imaginația într-o experiență AR ingenioasă și captivantă.

ELLE: Faci parte dintr-o generație crescută în era tehnologiei – care dintre aspectele sale sunt utile pentru tine?
A.D.: Fac parte dintr-o generație care a crescut odata cu tehnologia, iar acest lucru mi-a permis să am o perspectiva de ansamblu asupra noilor informatii si inovatii si sa fiu mereu la curent cu ele. Telefonul meu este o fereastră către o lume plină de posibilități și cunoștințe, devenind un aliat de nădejde în procesul meu creativ. Tehnologia mă ajută să îmi exprim creativitatea și imaginația într-un mod nemaiîntâlnit până acum. Consider că tehnologia este o prelungire a gândurilor și ideilor mele creative, oferindu-mi oportunități infinite de a explora și a experimenta în proiectele pe care le dezvolt, adăugând o notă personală și unică în tot ceea ce fac.

ELLE: Crezi că în viitor vor exista din ce în ce mai multe garment-uri AR, la care să aibă acces facil, cât mai multă lume?
A.D.: Viitorul hainelor AR va fi strâns legat de evoluția tehnologiei vizuale si avansurilor din lumea inteligenței artificiale. Ochelarii AR vor deveni probabil o prezență obișnuită, iar oamenii își vor putea adapta stilul și mediul înconjurător într-un mod din ce în ce mai intuitiv. Pe măsură ce dispozitivele AR vor deveni probabil o prezență obișnuită, expresia de sine și personalizarea vor fi esențiale, iar hainele AR vor permite oamenilor să-și adapteze aspectul și stilul într-un mod nemaivăzut până acum, deschizând noi frontiere pentru modă, design și exprimare personală.

ELLE: Cum iți imaginezi că va arăta viitorul în tehnologie, mai ales că tu deja „locuiești” temporar în AR și VR?
A.D.: În viitor, tehnologia va deveni și mai integrată în viețile noastre, iar inteligenta artificiala va juca un rol semnificativ în această evoluție. Comunicațiile holografice, sistemele AI bazate pe învățare și adaptabilitate și integrarea și mai mare a realitatii augmentate si virtuale în viața noastră de zi cu zi vor schimba modul în care interacționăm și experimentăm lumea.
În acest context, eu, ca și alți creatori de digital, vom continua să explorăm și să inovăm, găsind noi modalități de a combina tehnologia și creativitatea. Cu inteligența artificială ca aliat, vom putea să dezvoltăm experiențe personalizate și să ne adaptăm rapid la schimbările din acest mediu dinamic.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro