Viky Rader & Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week

Creatoare de conținut și designer cu succes internațional, Viky Rader celebrează prima ediție Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week printr-o ședință foto ELLE ce aduce în prim-plan designerii care își vor prezenta colecțiile la evenimentul ce are loc în luna octombrie, vorbindu-ne totodată despre stil și alegeri inspirate.

ELLE: Planifici o colecție-capsulă în colaborare cu Elena Reva, designer ucrainean care își va prezenta colecția în cadrul primei ediții Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week. Ne poți împărtăși ce a inspirat această colaborare?
Viky Rader: Vă mulțumesc mult pentru oportunitatea de a participa! Tocmai am încheiat ședința foto pentru ELLE și Bucharest Fashion Week și sunt încântată să discut despre câteva dintre cele mai drăguțe ținute. Una dintre preferatele mele este cea cu sacoul maro, asortat cu pantaloni pufoși, îmi place datorită combinației de sofisticare și distracție. O altă piesă preferată este rochia neagră, care întruchipează feminitatea și puterea, având un detaliu cu eșarfă. Aceste articole sunt favoritele mele, în mare parte datorită calității lor excepționale. Este o onoare să fac parte din acest proiect. În calitate de designer de modă și director creativ, înțeleg provocările cu care se confruntă industria în prezent și sunt cu adevărat fericită să sprijin persoane talentate precum Elena Reva. Din păcate, din cauza programului și a logisticii, nu am reușit să lansăm colecția-capsulă în acest sezon, dar suntem entuziasmate să o dezvoltăm pentru anul viitor.

ELLE: Privind spre viitor, cum vezi evoluția modei, în special în ceea ce privește sustenabilitatea și transformarea digitală despre care se vorbește atât acum?
V.R.: Aceasta este o întrebare excelentă. Fiecare are o viziune unică asupra viitorului modei, mai ales în privința sustenabilității și digitalizării. La Viky Rader Studio, ne concentrăm pe circularitate și cred că putem integra acest concept în lumea modei. Cheia este să devenim mai selectivi și atenți în alegerile noastre, ceea ce este esențial pentru ca brand-urile și designerii să prospere. Industria se confruntă cu provocări semnificative, dar cred că aceste dificultăți ne vor întări, în cele din urmă. Lumea se schimbă rapid, iar consumul conștient este viitorul. Este vorba despre a pune calitatea înaintea cantității, o viziune pe care o susțin cu tărie.

ELLE: Toamna este sezonul suprapunerilor și al texturilor. Cum arată pentru tine o ținută ideală de toamnă și cum integrezi bijuteriile în garderoba de toamnă?
V.R.: Toamna este sezonul meu preferat și este momentul în care Viky Rader Studio strălucește, deoarece îmbrățișăm versatilitatea straturilor și a texturilor. Ținuta ideală de toamnă pentru mine constă în pantaloni largi, cu talie înaltă și curea, asortați cu o cămașă bărbătească și un sacou sau un palton. Îmi place să combin elementele feminine cu cele masculine, creând un joc dinamic între ele. În ceea ce privește bijuteriile, prefer piesele îndrăznețe, cum ar fi inelele suprapuse de la Sophie Bille Brahe sau Tiffany & Co. Aceste bijuterii sunt ușor de integrat într-o ținută, fără a părea prea elegantă. Cred că bijuteriile ar trebui să exprime stilul personal, așa că aleg inele, cercei și câteva brățări semnificative. Ceasurile sunt esențiale pentru mine și prefer piesele clasice din aur de la mărci precum Cartier, Patek Philippe sau Audemars Piguet.

ELLE: Cum ai defini luxul?
V.R.: Pentru mine, luxul este o stare de spirit. Nu este vorba despre hainele pe care le porți, ci despre modul în care te exprimi și valorile pe care le ai. Luxul adevărat înseamnă autenticitate și exprimare de sine.

ELLE: Ca mamă a patru copii și antreprenoare de succes, cum reușești să echilibrezi angajamentele profesionale cu responsabilitățile de-acasă, în special după nașterea celui de-al patrulea copil?
V.R.: Echilibrarea aceasta a fost cea mai mare provocare pentru mine, mai ales după venirea pe lume a Allegrei (care și-a însoțit mama la ședința foto, n.red.). Totul s-a schimbat din nou și ne adaptăm zi de zi. Este frumos, dar provocator. Am învățat că perfecțiunea este evazivă și fiecare zi este unică. Încerc să abordez viața cu relaxare și să savurez fiecare moment, deoarece copiii cresc repede. Cu cel mare având acum 10 ani, am realizat cât de efemer este timpul. Cu cât ai mai mult, cu atât te temi mai mult să nu pierzi ceva. Prioritatea mea este să nu pierd timp cu lucruri neimportante și să prețuiesc fiecare moment. Este vorba despre rezolvarea problemelor și cultivarea dragostei. În anul următor, vreau să mă concentrez mai mult pe familie, continuând să lucrez, și să găsesc un nou echilibru. Sunt încrezătoare că certitudinea va veni în timp.

ELLE: Ce tip de conținut ai vrea să vezi mai mult în social media și cum crezi că pot contribui creatorii la un mediu online mai pozitiv și autentic?
V.R.: Hm…, este o întrebare foarte interesantă despre tipul de conținut pe care l-aș dori și despre contribuțiile influencerilor la crearea unui spațiu pozitiv. Este esențial să ne amintim că fiecare influencer este unic, cu personalitatea sa proprie. Mesajul meu este să fii întotdeauna tu însuți și să promovezi un mediu pozitiv. Autenticitatea este cheia. Lumea are nevoie de mai multă dragoste, speranță, empatie și înțelegere, în special având în vedere sensibilitatea generației tinere la suprasolicitarea informațională. Trebuie să selectăm conținutul cu grijă, răspândind mai puțină negativitate și mai multă pozitivitate.

ELLE: Eforturile tale au creat o comunitate și o rețea de sprijin pentru femeile și copiii ucraineni refugiați. Cum intenționezi să continui să integrezi eforturile umanitare în activitatea în domeniul modei?
V.R.: Integrarea eforturilor umanitare în munca mea în modă este o prioritate. Este un subiect profund personal pentru mine și munca mea de caritate a fost atât motivantă, cât și emoționantă. Am ajutat multe familii și sunt recunoscătoare pentru impactul pozitiv pe care l-am avut. Deși mulți au revenit în Ucraina sau s-au mutat, continuăm să sprijinim discret câteva familii, respectându-le intimitatea. În viitor, vreau să continui să ajut familiile vulnerabile, concentrându-mă în mod special pe copiii cu boli de inimă, o cauză apropiată mie, cu care am o legătură personală. Scopul meu este să cresc conștientizarea și să ofer sprijin acestor familii prin intermediul comunității mele.

Fotografii: Michael Groeger
Realizatoare: Roxana Voloșeniuc și Domnica Mărgescu
Special guest: Viky Rader.
Machiaj: Alexandra Crăescu /Endorphin Lab.
Coafură: Adrian Trif / Endorphin Lab.
Asistent foto: Benjamin Griese.
Producție: Zero Eight Productions.

Citește și:
Editorial: UAD Fashion X ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din fashion