Ținutele din „Emily in Paris”, un nou motiv de controversă

A fost foarte amuzant să citesc comentariile care au invadat spațiul online despre ținutele purtate de Lily Collins în noul sezon din “Emily in Paris”.

Ca de obicei, foarte multe dintre comentarii erau pe lângă, sau veneau cu teorii absurde, deși majoritatea vizau aceeași chestiune – că nimeni nu se îmbracă așa la Paris, și, în niciun caz o pariziancă.

În primul rând, Lily Collins este americancă, și în viața reală, dar și în serial. În al doilea rând, serialul este o convenție, e ca un basm Disney, dacă vreți – are ceva aspirațional, celebrează moda momentului, aruncă în scenă piese vestimentare & accesorii pe care nu o să le vezi defilând la terasele din Marais, desigur, dar… este un film.

Imaginați-vă, o secundă, că una dintre temele principale nu ar fi pasiunea pentru modă a lui Lily, ci pasiunea cuiva, oricui, pentru artă – asta nu înseamnă că toți parizienii au în case colecții impresionate de tablouri, nici nu colecționează artă contemporană. La fel și cu hainele – e o convenție, repet, un joc, și, până la urmă, unul amuzant.

E suficient să te uiți la imagini cu cea care a creat costumele pentru serial – Marylin Fitoussi – ea însăși se îmbracă colorat, vorbește despre anumite coduri vestimentare ale pariziencei, chiar dacă parizianca, chiar și parizianca foarte bogată, nu ar purta niciodată ansamblurile de la Balmain, de exemplu. Dar, una peste alta, având în vedere contextul, putem spune că misiunea ei, ca designer de costume, a fost de încununată de succes – tot mapamondul, mă rog, mare parte din el, vobește despre ce au purtat în serial Lily Collins, Ashley Park sau Phillippine Leroy-Beaulieu.

O chestiune amuzantă în noul sezon mi s-a părut refacerea unor look-uri iconice, respectiv cel purtat de Audrey Hepburn în filmul „Charade”, mai ales că s-au folosit ochelarii originali, semnați Pierre Marly, sau una dintre ținutele reprezentative pentru „Black & White Ball”, evenimentul istoric organizat în epocă de Truman Capote, de data aceasta printr-o ținută creată de Harris Reed pentru Nina Ricci.

Altfel, Lily Collins poartă în serial piese statement, sau chiar ținute întregi, de la case de top precum Miu Miu, Schiaparelli, Valentino, Marni, Philosophy, Balmain, Jacquemus, dar și brand-uri ceva mai accesibile, vezi Kate Spade sau By Malene Birger.

Un lucru e clar – styling-ul trimite cu gândul la o icoană pop, la același vibe camp, or, acest lucru trebuie aplaudat, mai ales în contextul actual.

Citește și:
15 combinații cromatice neașteptate pentru noul sezon

FOTO: NETFLIX

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din fashion