Stilul lui Styles, artistul androgin care jonglează cu moda masculină

Îl cunoașteți și îl apreciați din lumea muzicii, este timpul să îl descoperiți și în lumea modei. Cântărețul britanic Harry Styles și-a anunțat colaborarea cu casa de modă Gucci, prilej cu care ne uităm la modul în care stilul artistului a evoluat de-a lungul anilor, dar și la cele mai importante ținute.

Material de Măriuca Gazibar

„Hainele sunt făcute ca să te distrezi cu ele, să experimentezi cu ele și să te joci cu ele… Când dai la o parte (preconcepția): [Există haine numai pentru bărbați și există haine numai pentru femei], odată ce îndepărtezi orice fel de bariere, evident deschizi arena în care îți poți face de cap.”, spunea Harry Styles pentru revista Glamour.

Cântărețul și actorul britanic, în vârstă de 28 de ani, și-a început cariera muzicală la 16 ani, participând la concursul The X Factor. Apoi, Styles a fondat alături de alți patru tineri muzicieni formația One Direction, trupă care a devenit una dintre cele mai populare din ultimele decenii. Începând cu anul 2016, Harry Styles performează solo și are la activ trei albume care s-au clasat în topurile muzicale și i-au adus chiar și un premiu Grammy.

Cariera sa muzicală nu este singura care a suferit modificări și a avut parte de o evoluție vizibilă… stilul său vestimentar a crescut și s-a transformat de-a lungul anilor. De la look-ul sportiv adolescentin, la ținute îndrăznețe, elegante și sofisticate, Harry este considerat o personalitate importantă când vine vorba de orice legat de lumea modei.

După ce ani la rând Styles și Gucci au lucrat împreună când vine vorba despre sesiuni foto, acum artistul și gigantul italian al modei au colaborat pentru o colecție specială. Intitulată „HA HA HA”, aceasta este mai mult decât o simplă colaborare dintre o celebritate și un nume uriaș din modă – reprezintă apropierea dintre stilul lui Styles și cel al directorului creativ Gucci, Alessandro Michele. Culori, printuri și croiuri inspirate din stilul anilor ’70, cărora Harry le-a adus un strop din personalitatea sa, acesta este modul în care poate fi descrisă colecția.

Debutul Jack Wills:
Până la vârsta de 19 ani, Styles a abordat stilul relaxat, inspirat din lumea skateboarding-ului, purtând adesea treninguri Jack Wills, teniși Converse și, ocazional, o eșarfă sau un fes. La evenimente putea fi zărit într-un sacou închis la culoare, simplu și sobru, dar elegant, sau într-un costum asemănător cu cele ale colegilor lui de formație: Liam, Zayn, Louis și Niall, uniforma școlărească One Direction.

Era Saint Laurent:
Maturizarea stilului său vestimentar a început un an mai târziu, când Harry a descoperit brand-ul Saint Laurent. Treningul a fost înlocuit de blugi skinny și de cămăși cu model, cizmele Chelsea au luat locul tenișilor și în peisaj au apărut bandanele, eșarfele de mătase și pălăriile cu boruri largi. O evoluție incontestabilă și din multe puncte de vedere necesară, însă cu siguranță nu ultima. Abia acum parcursul lui Styles în lumea modei începe să prindă contur.

Renașterea Gucci:
Anul 2017 marchează apropierea de brand-ul Gucci – momentul în care Harry Styles a început să își definească stilul actual – pantaloni evazați din satin, printuri florale bold, deux-pièces în culori vii, încălțări cu toc și numeroase inele. În 2018 a ajuns imaginea renumitei case de modă italiene. Tot atunci artistul a îmbrățișat lookul androgin pentru care este cunoscut. Încălcarea granițelor dintre masculin și feminin, îmbinarea elementelor conservatoare cu un aer jucăuș reprezintă The Epidemy of Style(s).

Doza de Style(s):
Printre cele mai cunoscute ținute purtate de Harry Styles se numără cea de la Met Gala 2019, când artistul a optat pentru o bluză Gucci semi-transparentă cu dantelă neagră la mâneci și cu bavetă încrețită, pantaloni de costum negri cu talie înaltă și manșete și un cercel cu perlă.
Între timp, la Premiile Brit 2020, acesta a fost surprins într-o salopetă inspirată de moda victoriană, din dantelă de culoarea fildeșului, cu încrustații florale argintii, bretele albe din piele și mănuși din dantelă.
Nu putem să nu menționăm ținuta de pe coperta Vogue, din decembrie 2020: o vestă dungată croșetată în nuanțe pământii, fustă midi în stil scoțian cadrilată și plisată, șosete zdrențuite Maison Margiela și curea aurie din zale.

Tot în luna decembrie a anului 2020, Styles a fost imaginea de pe coperta revistei Variety, fiind fotografiat într-un deux-pièces Palomo Spain albastru deschis cu cusături în relief și bluză albă plisată din voal.

Când a anunțat că va participa la Saturday Night Live (SNL) 2021, Styles a purtat un outfit care a stârnit controverse pe rețelele de socializare: un tutu de balerină roz bombon, corset de catifea în formă de inimă, manșete din voal cu volane și dresuri alb lăptos.

La Premiile Grammy 2021, unde a fost nominalizat la trei categorii („Cea mai bună interpretare pop solo”, „Cel mai bun videoclip” și „Cel mai bun artist vocal pop”), Harry Styles a purtat un costum negru de piele semi-lucioasă creat de Gucci, șal boa din pene verde deschis și lanț cu pandantiv banană, în care și-a revendicat primul premiu Grammy din carieră.

A doua apariție pe coperta Vogue a fost în ediția din noiembrie 2021 a revistei, prilej cu care a îmbrăcat o rochie maxi bleu murdar cu volane și cu borduri de dantelă neagră asemănătoare cu cea din colecția de toamnă 2020 Gucci și sacou cropped negru.

În luna mai a acestui an, Harry Styles a participat la Concertul BBC Radio 1 2022, urcând pe scenă într-o salopetă mulată negru mat cu un model liniar de paiete mov făcută la comandă de către designerul spaniol Arturo Obergo.

În primăvara anului 2022, Styles a fost invitatul lui Howard Stern la emisiunea sa, unde a purtat un tricou ringer cu print fructat din colecția Primăvara 2022 Gucci, pantaloni reiați verde lime și colier chunky asortat.

Nu în ultimul rând, Harry Styles a fost printre cei mai așteptați artiști de la festivalul Coachella 2022. Probabil cea mai populară ținută pe care a purtat-o în acel weekend este formată dintr-un palton de blană dungat baby pink și roz aprins inspirat din colecția de toamnă 2022 Gucci, jachetă și pantaloni de piele fuchsia încrustate, cizme cu toc și curea argintie cu cataramă.

Pentru Styles, semnat Lambert:
Curajul în ceea ce privește vestimentația și stilul său caracteristic androgin i-au adus lui Styles onoarea de a fi prima figură masculină singulară pe coperțile Vogue. Într-un interviu pentru revista amintită anterior, Harry Lambert, stilistul lui Styles încă din 2015, a declarat: „A creat un dialog și consider că de fiecare dată când moda crează un dialog e un lucru pozitiv.”

Multe alte celebrități și designeri au fost inspirați de duo-ul Styles-Lambert în ceea ce privește sfidarea stereotipurilor de gen. Puțini, însă, au reușit să se apropie de original. Poate că această mediatizare în creștere a stilului androgin reprezintă un „Sign of the Times” că lumea devine mai puțin tradiționalistă și critică când vine vorba de identitate și modul de afirmare a acesteia.

Citește și:
Cele mai cool micro-trenduri fashion ale verii

Foto: Profimedia, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din fashion