Operațiunea Dulapul cu Sînziana Iacob

Sînziana Iacob, creatoare de conținut, are un stil colorat, fistichiu, îndrăzneț, imprevizibil, ghiduș și deloc comun sau plictisitor.

Sînziana Iacob m-a invitat în apartamentul ei în culori pastelate, foarte cool, din centrul Bucureștiului ca să îi descopăr garderoba spectaculoasă și deloc banală. Sînziana mă aștepta într-o ținută care m-a determinat să o privesc lung, atent și cu admirație. Purta un tricou negru, o fustă ultra scurtă din piele roz și o pereche de cizme foarte lungi din paiete colorate. Toate acestea, împreună cu părul ei lung și blond, m-au dus cu gândul la o Barbie modernă.

Când am rugat-o pe Sînziana să-mi arate piesa de rezistență din garderoba ei, aceasta a scos o pereche de cizme din catifea roz: „Mi se par niște bijuterii. De fiecare dată când le port simt că sunt buricul pământului. Glumesc, de fapt voiam să spun că mă fac să mă simt specială. Că îmi dau un aer aparte și mă diferențiază de persoanele din aceeași încăpere. Poate că îmi plac atât de mult și pentru că le-am primit cadou de ziua mea de la soțul meu iubitor și au și valoare sentimentală.”

Când am întrebat-o pe Sînziana cum arată rochia perfectă pentru ea, s-a entuziasmat și mi-a mărturisit că îi place întrebarea mea! „Rochia perfectă pentru mine ar fi una cu inspirație din anii ’50 și aer retro. De preferat roz, cu un print delicat, volane la mâneci, cloșată și cu talia marcată. În rochia perfectă m-aș simți ca o bomboană fondantă. Ador culorile pastel, umerii bufanți, volanele, fundele, tulul și accentele feminine.”

Accesoriile joacă un rol decisiv în garderoba creatoarei de conținut: „Accesoriile îți schimbă complet o ținută. O pot transforma, dintr-una banală, într-una extraordinară. Sau, dacă le alegi greșit, poți distruge ținuta. Mie îmi plac foarte mult accesoriile, dar dacă în unele momente simt că nu știu ce să aleg astfel încât sa fie potrivit în context și armonios, prefer să las ținuta neaccesorizată și să keep it simple. E o artă să știi să alegi accesoriile potrivite și nu toată lumea stăpânește această artă.”, îmi spune Sînziana.

Protagonista noastră îmi mai spune că poartă foarte des creațiile designerilor români: „Nu știu să spun care este designerul momentului, dar pot să spun câteva brand-uri cu design românesc pe care le ador: House of Compulsion, Murmur, V:PM Atelier, PNK, ATU Body Couture, Seen.users, GRAMA, HARU.linen, Les Vacances d’Irina, Maestoso Design, Ami Amalia, Mauve Upcycling. Am în garderobă câteva piese semnate de ei și le prețuiesc foarte mult.”

„Mă îmbrac așa cum simt!”, îmi mai spune Sînziana. De aceea crede despre ea că nu este un om foarte pasionat de modă. „Nu prea urmez tendințele, nu cunosc foarte bine regulile acestui joc, nu știu ce e bine și ce e total greșit. Pentru mine moda este doar un alt mod în care eu pot să îmi exprim personalitatea sau felul în care mă simt.”

Fashion quiz:

  • Tocuri sau flats? Tocuri (pentru că îmi plac mult, nu pentru că le port mai des).
  • Alb/negru sau curcubeu? Curcubeu (clar!).
  • Online sau shopping clasic? Shopping clasic atunci când vine vorba despre haine, căci simt nevoia să le probez.
  • Feminin sau masculin? Feminin.
  • Street style sau couture? Street style.

Fashion advice:

  • „Găsiti croiurile care vă avantajează! Mi se pare cel mai important aspect. Un croi potrivit o să îți ascundă micile defecte și o să îți pună în valoare calitățile. Eu, de exemplu, pentru că sunt mică de înălțime, port doar pantaloni sau fuste cu talie înaltă, astfel picioarele mele par mai lungi. Apoi, găsiți culorile care vi se potrivesc, care sunt în armonie cu pielea voastră, cu părul, cu ochii și, nu în ultimul rând, cu personalitaea voastră.”

Foto: Adrian Oancea

Citește și:
InstaStyle: Ținute glam în tendințele momentului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din fashion